От пресцентъра на партията припомнят, че след консултации с Общественият

...
От пресцентъра на партията припомнят, че след консултации с Общественият
Коментари Харесай

ГЕРБ очакват правителствата да работят за изграждане на детска болница

От пресцентъра на партията напомнят, че след съвещания с Общественият съвет за построяването на Националната детска болница са внесли план на решение в Народното събрание за нейното ускорено създаване. Народното събрание гласоподава планът на решение единомислещо на 14 февруари т.г.

С признатото решение министърът на опазването на здравето следваше в едноседмичен период да показа доклад за постигнатите резултати за построяването на Национална детска болница. Преди това Народното събрание разписа в бюджета за тази година построяването на Националната многопрофилна детска болница.

Делян Пеевски, ръководител на Движение за права и свободи, също прикани служебното държавно управление да анулира решението си.

Днес сутринта президентът Румен Радев прикани държавното управление да премисли взетото решение за основаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху дейностите на изпълнителната власт, за който са поели отговорност. От " Продължаваме промяната - Демократична България " оповестиха, че ще сезират ДАНС и прокуратурата по отношение на решението на Министерския съвет за построяването на частна детска болница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР