Саудитски граничари са обвинени в масово убийство на мигранти по

...
Саудитски граничари са обвинени в масово убийство на мигранти по
Коментари Харесай

Саудитски граничари са обвинени в масово убийство на мигранти по границата с Йемен

Саудитски граничари са упрекнати в всеобщо ликвидиране на мигранти по границата с Йемен, демонстрира нов отчет на Human Rights Watch. Цитират се показания на мигранти, дадени пред Би Би Си.

Става дума за убити стотици мигранти, най-вече етиопци, които прекосяват границата на обхванатия от война Йемен, с цел да дойдат в Саудитска Арабия. Правозащитниците от Human Rights Watch приказват за очевидно закононарушение против човечеството. Шокиращите изказвания са изложени в отчет на организацията след в детайли следствие.

В изявленията за Би Би Си мигранти споделят, че саудитски граничари са стреляли по тях. Някои от тях са били ранени и са с ампутирани крака. В свидетелските показания се разказват събития с всеобщи смъртни случаи, включващи забележителен брой дами и деца, убити при обстрел, и пътища, осеяни с трупове и елементи от човешки тела.

Миналата седмица Даунинг стрийт удостовери, че министър председателят Риши Сунак възнамерява да посрещне престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман в Лондон " при първа опция ". Вестник Гардиън напомня, че това ще бъде първото посещаване на саудитски водач след гибелта през 2018 година на саудитския отстъпник Джамал Хашоги, за който американското разузнаване счита, че е бил погубен и разчленен от саудитски сътрудници в Истанбул по заповед на Мохамед бин Салман.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР