Сътресенията в БСП и ниските резултатите след парламентарния вот доведоха

...
Сътресенията в БСП и ниските резултатите след парламентарния вот доведоха
Коментари Харесай

Проф. Захари Захариев: Нинова е част от статуквото и беше наказана

Сътресенията в Българска социалистическа партия и ниските резултатите след парламентарния избор доведоха до редица въпроси за бъдещето на Столетницата. Ситуацията в левицата разяснява в студиото на предаването " Денят ON AIR " по Bulgaria ON AIR политическият анализатор проф. Захари Захариев.

Според него е вторичен въпрос дали Корнелия Нинова ще подаде оставка.

" Всичко това, което се развива от нейна страна, е като сюжет - тя търси закачки, уловки, с които би могло този въпрос да отпадне, да го избегне. Това е една мантра. Тя разчиства всички тези, които имаха различен глас, друг от този на партията, само че тя не разбра една елементарна истина - ти можеш да махнеш някои хора от Националния съвет, само че това са емблематични персони, чийто глас звучи и през медиите. Хора, които имат директна връзка с съществени партийни структури, които образуват гражданското мнение, и освен в Българска социалистическа партия ", съобщи анализаторът.

И добави още, че настояването на оставката от страна на Янаки Стоилов и Крум Зарков е закъсняло.

" Когато трябваше, не чухме нито един глас, опит за пренареждане на пасианса в бъдещето управление на Българска социалистическа партия. Те си дават сметка, че тази драма не може да продължава, тъй като изходите са два: единият е летален за Българска социалистическа партия, пагубен за политическата стабилността на българската страна. Вторият - фактически Българска социалистическа партия желае Корнелия или не, те вървят към привикване на конгрес с промени в управлението ", изясни проф. Захариев.

Според него политическото бъдеще на Нинова измества центъра на внимание към следствията от казуса, а точно загубата на еднаквост на идейно-политическата същина на Българска социалистическа партия във връзка с потребностите на българското общество.

" Всичко, което оферираше Българска социалистическа партия, нескопосаното наличие в студиата, всичко това идваше да удостовери, че тази партия изобщо няма ориентир към бъдещето. И макар мантрите, че е против статуквото, тя си остава част от това статукво. Затова беше осъдена от българския народ. Има едно и също политическо мислене и това е действието, и мисленето на статуквото, което е омръзнало на хората ", безапелационен е анализаторът.

Играта на госпожа Нинова, съгласно професора, е – " дайте още веднъж да се опитаме да се закачим за тези, които бяха припознати като рушители на статуквото и да им предлагаме всякакви форми, да се закачим за тях, тъй като са против ГЕРБ - това са глупости ".

И предвижда, че в действителност - даже и да не желаят, от Българска социалистическа партия ще вдигнат ръце за един кабинет, който е препоръчан от Слави Трифонов.

" Нямам нищо срещу Слави, в противен случай, той хвърли камък в блатото и жабите в него започнаха по-силно да крякат. Аз съм надълбоко уверен, че президентът Радев няма да направи такава неточност да даде мандата на Българска социалистическа партия. А последният вид е да се сформира служебно държавно управление и да има избори две в едно. Но аз въпреки всичко мисля, че президентът, който има ясното схващане за отговорност, няма да играе подмолно ", добави Захариев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР