Състоянието на пострадалите при катастрофата на автобуса край Бургас остава

...
Състоянието на пострадалите при катастрофата на автобуса край Бургас остава
Коментари Харесай

15-те пострадали в автобусната катастрофа край Бургас са в стабилно състояние

Състоянието на потърпевшите при злополуката на рейса край Бургас остава устойчиво. Това сподели пред бТВ заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас доктор Светослав Тодоров.

" Всички са в ясно схващане. Контактни и съответни са. Няма заплаха за живота им ", добави той.

" Две от дамите са в клиниката по ортопедия и травматология с пострадвания на горни крака. 12 от потърпевшите са в отделението по неврохиругия, като двама от тях са в по-тежко положение. Една жена е с огромно разкъсно-контузна рана на главата. Мъж е със строшен прешлен, само че без неврологичен недостиг ", съобщи доктор Тодоров.

" Всички бяха контактни, само че изплашени след шока, който са претърпели ", добави той.

" Предстоят спомагателни образни проучвания – скенери, ядрено-магнитен резонанс, с цел да се откри дали имат по-сериозни пострадвания, които да постановат и оперативно лекуване. Най-малко два дни ще останат в болничното заведение за наблюдаване и лекуване ", сподели още доктор Светослав Тодоров.

" 15 са потърпевшите. 14 от тях са настанени в УМБАЛ – Бургас ", посочи репортерът на бТВ Елеонора Дъбова.

" 17 са били пасажерите в обърнатия рейс. Те се прибирали от екскурзия до Виена ", добави тя.

Водещият Златимир Йочев напомни, че съществена версия за злополуката край Бургас е заспиване на водача.

Шефът на автобусната компания Николай Динев сподели пред бТВ, че 45-годишният водач, който е карал обърнатия рейс, е умел.

" Момчето неотдавна работи при нас, само че има огромен опит. Шофьорите са двама. Сменяли са се. Не мога да кажа кой по кое време е карал ", добави той.

Шофьорът загуби ръководство над рейса, транспортното влиза в канавката, след стотина метра се блъска в билборд и се прекатурва.

Кръвната проба за алкохол и на двамата е негативна, сподели пък началникът на " Пътна полиция " в Бургас Пламен Николов, представен от " Флагман ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР