Състоянието на най-богатия човек в света, шефът на американската корпорация

...
Състоянието на най-богатия човек в света, шефът на американската корпорация
Коментари Харесай

Този предприемач забогатя с над 6 милиарда долара само за ден, ето как

Състоянието на най-богатия човек в света, шефът на американската корпорация Amazon, Джеф Безос, е повишено с повече от 6 милиарда $ единствено за ден на фона на рекорден растеж в цената на акциите на компанията, оповестява Forbes.

Според информацията, във вторник при приключването на търговията на фондовата борса в Ню Йорк цената на акциите на най-голямата онлайн платформа на дребно в света е повишена с 5,3%, достигайки рекордните 2238 $ за всяка от тях.

Така благосъстоянието на Безос, който има дял от 11,2% в корпорацията, внезапно се е нараснало, увеличавайки се с към 6,4 милиарда $ (около 5%) до общо Щатски долар 138 милиарда



Освен това, положението на някогашната му брачна половинка Макензи Безос, която вследствие на развода с милиардера стана една от най-богатите дами в света, се е нараснало по време на комерсиалната сесия с 2,2 милиарда $ - до 44,8 милиарда $.


Джеф Безос и някогашната му брачна половинка Макензи Безос

На 7 април Forbes сложи за трети следващ път Безос преди всичко в листата на най-богатите хора в света. Тогава, съгласно оценките на специалистите на списанието, положението му е било към 113 милиарда $, като е намаляло с 18 милиарда $ през годината.

Второто място е заето от един от създателите на Microsoft Бил Гейтс с благосъстояние от Щатски долар 98 милиарда Генералният шеф на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно, чието положение се прави оценка на 76 милиарда $, се изкачи на третото място.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР