Състоянието на хазната е по-малко тревожно от най-лошия сценарий, който

...
Състоянието на хазната е по-малко тревожно от най-лошия сценарий, който
Коментари Харесай

Георги Ганев, ДБ: Състоянието на хазната е по-малко тревожно от очакваното

Състоянието на хазната е по-малко обезпокоително от най-лошия сюжет, който можехме да си представим. Господин Ананиев показа бюджета, като акцентира, че има повишаване на приходите, което е изненадващо добра вест. Има и доста съществено повишаване на разноските, които са естествени - да вземем за пример, ограниченията за справяне с ковид. Това сподели в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " Демократична България " икономистът Георги Ганев - ръководител на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Той разяснява резултатите от днешното чуване на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев в Народното събрание по този начин.

" Изводът все още е, че бюджетът върви по-зле от предходната година, което е изцяло разбираемо. Въпросът беше дали това може да бъде ръководено - изводът е, че стига да няма обновяване на пандемията, на някакъв нов удар, най-вероятно едно рационално ръководство на бюджета може да се оправи в рамката, в която той е признат ".

На въпрос за повишените бюджетни разноски Георги Ганев добави, че има " малко предизборно натоварване " и добави:

" Но огромното натоварване са ограниченията против рецесията - здравни и стопански, както и нарастването на заплати и пенсии. "

По думите му настоящи заплащания са били правени със средства от специфични фондове, само че без да има престъпления.

" Чисто стопански тези решения са резонни, само че от политическа позиция се основава усещането, че потайно се бърка в едни неприкосновени сметки. Трябва да се откри салдото - ние го търсим по посока на повече бистрота ", означи депутатът от " Демократична България ".

Според Георги Ганев финансовият министър в оставка Кирил Ананиев няма в какво толкоз да бъде упрекнат.

'Но съм подготвен да укори предходния парламент в приемането на един бюджет, който напряга съществено разходната част. Но аз съм по-малко угрижен в сравнение с бях през вчерашния ден ", сподели той и предложи да се търсят още запаси за събиране на доходи в страната - да вземем за пример, " тези открити и недосъбрани 700 милиона лв. от хазарта ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР