Наставникът на Борусия Дортмунд Един Терзич трудно криеше радостта си

...
Наставникът на Борусия Дортмунд Един Терзич трудно криеше радостта си
Коментари Харесай

Един Терзич: Мечтата ни все още не е приключила

Наставникът на Борусия Дортмунд Един Терзич мъчно криеше насладата си след класирането на неговия отбор за огромния край в Шампионската лига през този сезон.

Във етапа на полуфиналите вестфалци отстраниха с общ резултат 2:0 френския отличник ПСЖ и по този начин за трети път в своята история ще спорят за трофея в най-престижния европейски клубен шампионат.

След триумфа на " Парк Де Пренс " във вторник вечер Терзич съобщи, че е горделив от представянето на своите момчета и добави, че фантазията на целия тим " към момента не е завършила ".

" Преди първия мач против ПСВ Айндховен за първи път говорихме какъв брой къс може да бъде пътят до Лондон. Тогава мнозина към момента се съмняваха. През предишния сезон загубихме шампионата в Германия като домакини в последния кръг. Щастлив съм, че в този момент можем да върнем нещо на почитателите си. Израствахме във всеки мач и осъзнахме, че бихме могли да сме тимът, който да изненада всички в края. Много съм благополучен, че с моя отбор достигнахме финала ", показа треньорът на Борусия.

" Ако би трябвало да избера една дума, тя би била - горделивост. Това е доста огромен миг за нас. Много съм горделив с екипа си, с обора и за клуба. Мечтата ни към момента не е завършила. Страдахме доста, само че показахме доста положителни качества против тим, който е доста мощен в офанзива, доста бърз и мобилен. На два пъти не допуснахме гол и спечелихме и двете срещи на полуфинала. Това е необикновено и извънредно ", продължи той.

Edin Terzic was in the stands as a fan when Borussia Dortmund won the Bundesliga in 2012.

12 years later, he just led Dortmund to their first Champions League final in over a decade.

Dream big ️

(: edinterzic11/IG)
— ESPN FC (@ESPNFC)

Германският експерт разкри още, че главната цел пред състава на Борусия във второто полувреме на реванша е била да не допусне гол и призна, че Дортмунд може би е щял да загуби от парижани, " в случай че е трябвало да играят този дуел още 10 пъти ".

" Изключително показване. Ако не беше по този начин, нямаше да имаме късмет да запазим вратата си суха, това е невероятно. През второто полувреме опитвахме да създадем тъкмо това - да не допуснем гол ", разяснява Терзич.

" Това е съвсем сюрреалистично. Мисля, че при общата картина на случилото се заслужавахме да стигнем до финала. Дойдохме тук, с цел да се надигнем против тим, който има толкоз доста качества. Успяхме с помощта на екипната работа, съпроводена и с малко шанс. Радостта е преобладаващото възприятие. Надявахме се да имаме повече триумфи в Бундеслигата. Това ни дава още повече аргументи да честваме успеха довечера. Ако трябваше да играем този мач още 10 пъти, може би нямаше да спечелим ", добави наставникът на Борусия.

Запитан по отношение на своите упования за идния край, Един Терзич сподели следното: " Знам, че няма да сме любимци. Срещу който и тим да се надигнем, ще ни бъде доста мъчно. Но това е единствено един мач и всичко е допустимо. Доказахме това към този момент ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР