Стопкадър Нова ТвИва Лазарова от Института за развитие на публична

...
Стопкадър Нова ТвИва Лазарова от Института за развитие на публична
Коментари Харесай

Експерт: ГЕРБ претърпя огромни загуби

Стопкадър Нова Тв

Ива Лазарова от Института за развиване на обществена среда разгласи резултати от проучване за поддръжката на партиите през последните 10 години.

Според тях една партия наподобява непоклатима, като към нея няма особена динамичност и има неподвижен и постоянен електорат на всеки избор.

Според данните за последните 10 години от парламентарни избори извънредно постоянна е поддръжката за Движение за права и свободи. Те са получили към 400 000 гласа през 2013 година, а в този момент на последните избори през април предходната година - съвсем 350 000 гласа, разкри в „ Здравей, България “ Лазарова.

Тяхната поддръжка наподобява изцяло постоянна, поради понижаването на изборната интензивност и присъединяване на жителите в изборния развой. Разбира се, следи се и разширение на поддръжката за партията в Северозападна България, добави тя.

Именно в Северозападна България се следи да вземем за пример и устойчиво наличие на партия ГЕРБ, която пък единствено от 2017 година до изборите през април предходната година, е изгубила към 300 хиляди гласа от поддръжката за себе си, съобщи още по Нова Тв специалистът.

Тук би трябвало да кажем, че въпреки всичко групировката ГЕРБ, въпреки и в коалиция в този момент, ръководи под една или друга форма през последните 10 години. Тоест, има отмалялост на гласоподавателите и някакво отчаяние може би, разяснява Ива Лазарова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР