Състав на Специализирания наказателен съд измени наложената мярка за неотклонение

...
Състав на Специализирания наказателен съд измени наложената мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Пуснаха ЛиЛана под домашен арест

Състав на Специализирания углавен съд промени наложената мярка за неотклонение " задържане под стража " на Лиляна Деянова - ЛиЛана в по-леката - " домакински арест ".

Съдът пуска Деянова със система за електронно наблюдаване . Определението може да се апелира в тридневен период, а съдът насрочи идващото правосъдно съвещание на 11 юни.

Съдружникът на ЛиЛана, Мартин Димитров обаче остава в ареста. Не стана ясно обаче за какво той се отхвърли от настояването си за по-лека мярка за неотклонение . Двамата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на средства по европейската стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".

В претекстовете си съдът изясни, че към сегашния миг е налице съмнение за съпричастност на обвинената Лиляна Деянова към повдигнатото обвиняване с гласните доказателствени средства. Магистратите счетоха, че ЛиЛана няма заплаха да се укрие и наложената мярка, арест, не е в границите на рационалното.
 SkiLLeR не е разопаковал багажа си за ареста
SkiLLeR не е разопаковал багажа си за ареста

До момента никой не го е търсил

По време на днешното правосъдно съвещание магистратите одобриха всички писмени доказателства по делото, събрани в досъдебното произвеждане . От прокуратурата упорстваха за задържане и на двамата обвинени, като стана ясно, че са назначени 13 броя експертизи по делото и след тяхното довеждане докрай държавното обвиняване счита да повдигне вторични обвинявания.

Според отбраната обаче доказателствата били донесени малко преди да влезе съдът и нямало " нито един нов кламер с доказателства ". Единственият въпрос и цел пред спецпрокуратурата било по какъв начин да бъдат арестувани Лиляна Деянова и Мартин Димитров, сподели в претекстовете си юрист Хаджигенов. Защитата е безапелационна, че обвинените не са осъществявали никакви закани на очевидци.

" Лиляна Деянова да заплашва проф. Олег Асенов и проф. Кантарджиев - в друга обстановка бих го разказал като анекдот . В положение ли е тя да извърши тази опасност със наличие ", запита юристът.
 Братът на Лилана отхвърли да заплати гаранцията си, отива самичък в ареста
Братът на Лилана отхвърли да заплати гаранцията си, отива самичък в ареста

Александър Деянов се надява на правдивост, съвестта му била чиста

Нямало и доказателства по кое време обвинените станали участници в проведена незаконна група , по кое време са осъществени незаконните действия и по какъв начин са осъществени.

Пред съда Лиляна Деянова сподели: " Ние сме асфалтирали повече улици от Бойко Борисов единствено и единствено да ни благодарят, че ни има . След задържането ни освободихме офиса ни и съкратихме чиновниците - нашият принос беше погубен и няма по какъв начин да правим закононарушение с асимилиране на еврофондове. "

След правосъдното съвещание юрист Хаджигенов отхвърли за спор сред него и юриста Мартин Димитров, Татяна Дончева . " Няма спор сред нас или в случай че има - аз не съм схванал за него ". Отказът от настояването на по-лека мярка Хаджигенов отхвърли да разяснява, единствено допусна " проблем на отбраната ".

Според него обстановката сега е " и вълкът е цялостен, и агнето е единствено малко нахапано ". Той ще апелира и наложената мярка за неотклонение " домакински арест " на подзащитната му ЛиЛана, защото това било неверно нещо. На юрист Хаджигенов му е все едно дали ще стачкува прокуратурата или не за наложената мярка, тъй като това било следващото поръчково дело. " Това е следващото поръчково дело, което е скалъпено и няма нищо ", сподели още юрист Николай Хаджигенов.

Припомняме, че на 26 април профилираният съд остави в ареста Лиляна Деянова и съдружника й Мартин Димитров.

Преди това прокуратурата пусна елементи от разпити на чиновници от АПИ по делото против Лилана.

При спецакция на Столична дирекция на вътрешните работи и ДАНС бяха задържани общо 7 души, измежду които Мартин Димитров, Лилана и братът на певицата - бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че интервенцията е обвързвана с делото против предприемача Васил Божков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР