Детска градина Слънце в град Левски отправи предизвикателство към всички

...
Детска градина Слънце в град Левски отправи предизвикателство към всички
Коментари Харесай

Инициатива „Един ден без автомобили на ДГ” се проведе в Детска градина „Слънце” в Левски

Детска градина „ Слънце ” в град Левски насочи предизвикателство към всички родители да вземат участие в самодейността „ Един ден без коли на ДГ ”.



Целта на акцията е да се усъвършенства общественото здраве и качеството на живот, като се опитва с разнородни на практика решения за напредване до детската градина, които не замърсяват околната среда.



Тържеството се организира на 15 май с водещи госпожа Винанчева и госпожа Папуркова. Децата на ДГ ”Слънце ” се забавляваха и учеха по едно и също време. Показаха пред нашите посетители: госпожа Александрова – Секретар на МКБППМНЛ, госпожа Ченкова- преподавател от СУ ”Крум Попов ”, Деца и учители от ДГ ”Локомотив ”, госпожа Сашкова – Секретар на НЧ ”Георги Парцалев ” и госпожа Христова – Главен редактор на вестник Левски Днес, какъв брой доста знаят и могат.



Всяка група беше подготвила друго включване по БДП площадката. Първа група ни демонстрираха безвредно прекосяване по пешеходната пътека с бебешки колички и съблюдаваха всички правила. Вторите групи на ДГ ”Слънце ” участваха със стихотворение и ария за светофара.Трета и четвърта група от централната постройка демонстрираха по какъв начин се минава по велоалеите с велосипед и тротинетки,три от тях подарък от МКБППМНЛ. Четвърта група на ДГ ”Слънце ”филиал гр. Левски участваха с макети на профилирани коли и описаха за специалностите на хората свързани с човешкото здраве и сигурност.



Най-малките деца от яслените групи бяха подготвили балони с послания към тях и ги пуснаха да отлетят в небето. Изненада за всички малчугани тържеството бяха профилираните коли: Линейка, Пожарна кола и Полицейски автомобил.

Посланието към всички е: Да бъдем виновни и деликатни! Да съблюдаваме разпоредбите! Всеки ден без коли е няколко глътки по-чист въздух за нашите деца! Да пазим децата здрави и природата чиста!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР