Съществуват много култури, които се отличават от останалите със своеобразните

...
Съществуват много култури, които се отличават от останалите със своеобразните
Коментари Харесай

Най-странните сватбени обичаи

Съществуват доста култури, които се отличават от останалите със самобитните си убеждения във връзка с сватбите и фамилното благополучие. Някои от тези обичаи съществуват и до през днешния ден, въпреки да ни е мъчно да си ги разбираем.

Някои дами в Индия са принудени да подписват брак с животни, защото в някои елементи на страната се счита, че призраците могат да населяват душите на живите хора. Особено се отнася това за девойките, които са се родили с прокарало зъбче, някакво уродство или белези по лицето.

Единственият метод да се прогонят призраците от тялото на дамата е като се ожени за животно – козел или куче. Вдига се обилна женитба, само че бракът не се употребява. Ако след това се реши, че призраците са изгонени, на дамата се позволява брак с мъж.

Друга странна традиция има в Гърция – булката чества своята женитба, като хваща момче, поставя го в скута си и стартира да гризе сладкиш, който лежи на врата на момчето.

 Най-странните сватбени традиции

След това новоизпеченият мъж прибира булката си у дома, като врата се полива с мед и други лепкави субстанции. Жената хвърля нар и в случай че семената му се полепят по вратата, се счита, че ще роди доста синове.

В Корея е признато бъдещият младоженец да помоли някой щастливо женен другар, да му издялка дървена патица, като знак за фамилно благополучие. Сватбените патици символизират мир, многодетност и предотвратяват сривове в връзките.

На този, който ще издялка патицата, се пада огромна чест и той би трябвало да е почтен и добър другар, който има петте достолепия – благосъстояние, положително здраве, да не е разведен, да има добра жена и доста синове.

В Шотландия е признат ритуалът „ оклеветяване на булката ”, при който близки и родственици крадат булката и я поливат с отвратителна примес от скотски екскременти, брашно, останки от храна и всевъзможни сходни гнусотии. В този тип водят бъдещата младоженка през целия град, като се счита, че сходно оскърбление ще я приготви за бъдещия недопечен фамилен живот.

В Мавритания съществува странна традиция за наложително угояване на невестата. Още от петгодишни девойките са насилвани да ядат колкото се може повече. Тази процедура е възприета тъй като там пълнотата се счита за привлекателна и по този начин може да се изиска по-висока цена за момичето.

В Малайзия съществува мъчителна традиция – на младоженеца и булката се не разрешава да вървят до тоалетната трите дни преди сватбата им.

Отношението към ритуала е толкоз съществено, че през тези дни двойката се следи непрекъснато, с цел да не нарушат ритуала. Младоженците не се хранят и им се позволява напълно малко вода. Ако двойката издържи това изтезание, се счита, че ще им се родят доста деца и никое от тях няма да почине.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР