Съществува заплаха от “открита война между институциите, според определението на

...
Съществува заплаха от “открита война между институциите, според определението на
Коментари Харесай

Римейк на “Белите брези”?

Съществува опасност от “открита война сред институциите ”, съгласно определението на президента Радев и представителя на държавното управление Антон Кутев.

Линията на фронта, условно казано, минава някъде сред новите и старите. Служебното държавно управление изтърбушва и вади от овладените институции данни за колосална корупция и полицейщина на предходната власт (някои данни звучат безапелационно, други недотам). Новите метат, където могат и поставят свои хора (колкото и каквито имат), старите назовават това “реваншизъм ”, а прокуратурата нападна новоназначени полицейски и други шефове.

Прокуратурата нахлу в Министерство на вътрешните работи и съгласно настоящата власт се пробва да саботира работата и разкритията, подхванати от новите. В ПИК на Недялко Н. имаше известия, че ДАНС нахлува в полицията, ГДБОП и Спецпрокуратурата. Министър Рашков отхвърли да има навлизане в Министерство на вътрешните работи, а в Спецпрокуратурата се правила “рутинна планувана инспекция ”.

А настрана от тези сюжети, само че отново на българска територия, американски военни нахлуха (погрешка!) в частен обект, залепен за военна база в българско село. (Тия неточности от време на време ескалират неприятно.)

***

Спомен за “Белите брези ”

Народите се разделят със смях с предишното, споделил един космат мъдрец, само че това минало, за което ще напомним, не е смешно - в България се водеше война на мутри против мутри и служители на реда против командоси.

Ето в резюме историята с “Белите брези ”, гангстерската война и престрелката сред две разнообразни служби към Министерство на вътрешните работи.

През 90-е години по улиците на България много се стреляше, а съответно на 14 януари 1994, откакто в границите на месец паднаха много трупове на бандити и униформени, се стигна и до престрелка в жилищен блок сред хора от разнообразни подразделения на Министерство на вътрешните работи.

И тогава, както и в този момент, мутрите и униформените постоянно си разменяха фуражките и не се знаеше кой от коя страна, за кого и защо се бие.

Тогава, на 14 януари 1994, заради напрегнатата оперативна конюнктура, полицейски шефове отиват на среща с мутренски босове, с цел да се надлъгват/договарят/надцакват - те си знаят. Пратени са да ги охраняват барети от ЦСБОП, само че на същото място по същото време идват и полицейски елементи - и почват да се гърмят вътре във входа - твърди се, че става въпрос за неточност в връзката, недовиждане, безразсъден случай.

След касапницата остават два натрупа на барети, вдовицата на единия по-късно умира като клошарка, други от участниците са ранени, много от индиректно обвързваните са към този момент трупове по стичане на последващи условия. Някои от обвързваните със случая хора полудяват. Имало и пробити порти, патрони над главите на хората от блока, в постройката още има следи от патроните.

 

Автор : Г-н Балев,

Още от ПРАС-ПРЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР