САЩ заявиха миналия четвъртък, че ще изпратят в Украйна бойни

...
САЩ заявиха миналия четвъртък, че ще изпратят в Украйна бойни
Коментари Харесай

Брадли - бойната машина, която САЩ изпращат в Украйна


Съединени американски щати обявиха предишния четвъртък, че ще изпратят в Украйна бойни машини на пехотата " Брадли " (Bradley), с цел да поддържат Киев в неговата битка против нашествието на Русия. Доставката, която се чака да възлиза на към 50 единици техника, идва по същото време, в което Германия пое ангажимент да изпрати в Украйна свои лични бронирани машини и сходен ход от страна на Франция предходната седмица.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8837
Какво е бойната машина на пехотата " Брадли "?

" Брадли " е верижна среднобронирана машина, въоръжена с 25-милиметрово оръдие. Кръстена е на американски военачалник, командвал военни от Съединени американски щати през Втората международна война. Машината се ръководи от екипаж от трима души и, според от модела, може да транспортира седмина бойци по бойното поле. Освен с инсталирано5о в кула оръдие, тя може да бъде въоръжена с противотанкови ракети " Тоу " (TOW). Компанията производител на " Брадли " е " Би Ей И Систъмс " (BAE Systems). По информация от въоръжените сили на Съединени американски щати машината тежи към 36 тона и развива скорост от към 61 километра в час.

По какво " Брадли " се разграничава от обещаните на Украйна машини от Германия и Франция?

Франция даде обещание да даде сходна бронирана машина, наречена А Ем Икс-10 Ер Се (AMX-10 RC). Колесната бронирана разследваща машина с висока подвижност е въоръжена със 105-милиметрово оръдие и може транспортира до четирима души. Германия ще изпрати в Украйна преди края на март към 40 бойни машини на пехотата " Мардер " (Marder). Верижната машина " Мардер " постоянно е въоръжена с 20-милиметрово оръдие, има тричленен екипаж и може да транспортира петима или шестима души по бойното поле. Някои мардери са въоръжени с противотанкови ракети " Милан " (Milan).

Кога ще дойдат брадлитата в Украйна?

Ако бъдат изпратени по море, превозването им би могло да отнеме няколко седмици. Ако в Украйна бъдат изпратени брадлитата, които Съединени американски щати към този момент имат в Еропа, времевата рамка би могла да бъде доста по-кратка. Украинците ще би трябвало да бъдат подготвени по какъв начин да боравят с брадлитата.

Защо Украйна ги желае?

Ракетите " Тоу ", с които са въоръжени брадлитата, са " убийци на танкове " и Украйна би могла да употребява тази огнева мощност дружно със личните си танкове като част от " механизиран общовойскови " екип - модерна бойна тактичност, в която през идните седмици украинците ще бъдат обучавани.

Колко брадлита имат Съединени американски щати?

Съединени американски щати имат общо към 4000 брадлита.

Означава ли решението за изпращане на бронетранспортьори, че ще ги последват танкове?

Не е ясно. Въпреки че Украйна изиска модерни танкове като Ем1 " Ейбрамс " (M1 Abrams), НАТО се колебае дали да ги изпрати поради опасения, че това би могло да докара до спомагателна ескалация на войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР