САЩ водят преговори с Канада и други съюзници за допълнително

...
САЩ водят преговори с Канада и други съюзници за допълнително
Коментари Харесай

САЩ и Канада засилват натиска над руския петрол

САЩ водят договаряния с Канада и други съдружници за в допълнение ограничение на енергийните доходи на Москва посредством налагане на ценови таван за съветския нефт , съобщи в понеделник министърът на финансите Джанет Йелън.

Пред кореспонденти в Торонто, дружно с канадския министър на финансите Кристия Фрийланд, Йелън съобщи, че става дума за ценови тавани или за ценово изключение, което би засилило и подсилило неотдавнашните и препоръчаните от Европа, Съединени американски щати, Обединеното кралство и други страни енергийни ограничавания, които биха намалили цената на съветския нефт и биха понижили приходите на Путин , като в същото време биха разрешили на международния пазар да доближи по-голямо предложение на нефт.



Смятаме, че таванът за цените е също по този начин значим метод за попречване на странични резултати върху страните с ниски приходи и разрастващите се страни, които се борят с високите разноски за храна и сила , напомни Джанет Йелън.

Тя съобщи, че ценовият таван е ефикасен таван, който може да се реализира посредством механизъм за ограничение или възбрана на застраховането или финансирането на съветските доставки на нефт над избрана сума.

Съединените щати, Канада, Англия и някои други страни не разрешиха вноса на съветски нефт, само че Европейският съюз продължава да бъде мощно подвластен от съветския недопечен нефт.

Запитана дали президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да търси консенсус по проект за цените на петрола на срещата на върха на водачите на Г-7 в Германия идната седмица, Йелън отговори: " Ние сме доста дейни , интензивно работим по този въпрос с нашите сътрудници. "

Фрийланд съобщи, че Канада " счита, че е в действителност добра концепция " да се опита да ограничи приходите на Русия от нефт, само че признава, че това ще бъде предизвикателство за европейските страни.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР