САЩ твърдо подкрепят териториалната цялост на ГрузияДържавният секретар на Съединените

...
САЩ твърдо подкрепят териториалната цялост на ГрузияДържавният секретар на Съединените
Коментари Харесай

САЩ твърдо подкрепят териториалната цялост на Грузия

САЩ твърдо поддържат териториалната целокупност на Грузия
Държавният секретар на Съединените американски щати Майкъл Помпео съобщи във вторник, че страната му твърдо поддържа териториалната целокупност на Грузия в границите на интернационално приетите граници на страната, предава ТАСС.

От пресслужбата на президентството на кавказката страна оповестяват, че по време на телефонен диалог със своя грузински сътрудник Гиорги Маргвелашвили държавният секретар на Съединени американски щати е „ изразил твърдата поддръжка на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Грузия, както и за демократичното развиване на страната и реализирането на промени “. Външният министър на Грузия е „ благодарил на Помпео за поддръжката, която американската администрация оказва на Грузия “.

От 1992 година Грузия и Съединените щати си сътрудничат в областта на политиката и стопанската система, а от края на 90-те години на 20 век и в областта на защитата и сигурността.

През януари 2009 година във Вашингтон беше направена Харта за стратегическо партньорство, официализираща съдействието в сферите на сигурността, защитата, търговията, стопанската система, културата и филантропичната област.

През 2016 година в Тбилиси бе подписан Меморандум за задълбочаване на партньорството в областта на защитата и сигурността.

Министър-председателят на Грузия съобщи през юни тази година, че Съединените щати са основният стратегически сътрудник на страната му. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР