САЩ са признали пет подразделения на израелските сили за сигурност

...
САЩ са признали пет подразделения на израелските сили за сигурност
Коментари Харесай

САЩ уличиха 5 израелски подразделения в нарушения на човешките права

САЩ са признали пет подразделения на израелските сили за сигурност за виновни за груби нарушавания на човешките права, което е първият случай, в който Вашингтон стига до сходно умозаключение за израелските сили, заяви Държавният департамент нощес, макар че ведомството все още не е въвело възбрана за нито едно от подразделенията да получава американска военна помощ, съобщи Ройтерс.

Израел е подхванал поправителни дейности в случаите на четири от подразделенията в сходство със законодателството на Съединени американски щати, забраняващо военна помощ за подразделения на силите за сигурност, които са направили такива нарушавания и не са били изправени пред съда, съобщи пред кореспонденти заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател.

Въпросните случаи са се случили отвън Газа преди експлоадирането на спора сред Израел и " Хамас " през октомври, сподели още Пател.

Правозащитни групи настояват, че са докладвали на Държавния департамент за случаи с присъединяване на израелски подразделения, в това число извънсъдебни убийства, изтезания и физическо принуждение, множеството от които са били осъществени против палестинци в окупирания от Израел Западен бряг.

Пател отхвърли да даде детайлности за нарушаванията, които американските чиновници са разгледали, кои подразделения са били забъркани или какви ограничения за премахване на нередностите са били подхванати.

" Четири от тези подразделения дейно са отстранили тези нарушавания, което е това, което чакаме от сътрудниците ни ", сподели Пател. В случая с петото поделение Вашингтон към момента не е определил дали е имало задоволителна степен на премахване на нарушаванията и към момента е в развой на разискване с Израел, добави той.

Смята се, че петото поделение е батальонът " Неца Йехуда " на Израелските сили за защита, за който се счита, че е забъркан в гибелта на 78-годишния американски жител с палестински генезис Омар Асад през 2022 година, показва Ройтерс.

Всичките пет подразделения не престават да дават отговор на изискванията за приемане на военна помощ от Съединени американски щати, разясни Пател.

От 7 октомври 2023 година насам Америка последователно засилва критиките си против най-верния си съдружник в Близкия изток - Израел. Първоначалните другарски подтиквания за ограничение на военните дейности в Газа прераснаха в отявлени рецензии и осъждания, изключително откакто Тел Авив изрази планове да щурмува Рафах - граничен с Египет град, в който са се позиционирали последните елементи на " Хамас ", само че и където са намерили леговище над милион палестински жители. Нова ниска точка в връзките сред Съединени американски щати и Израел бе стигната в края на март, когато Вашингтон отхвърли да блокира резолюция в Съвета за сигурност в Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня в Газа.

Месец по-късно Ройтерс заяви за съществуването на вътрешноведомствен документ на Държавния департамент на Съединени американски щати, в който някои високопоставени чиновници уведомяват държавния секретар Антъни Блинкън, че не намират за " достоверни или надеждни " уверенията на Израел, че употребява предоставените от Америка оръжия в сходство с интернационалното филантропично право. Други длъжностни лица са подкрепили позицията на израелското посланичество, показва обаче организацията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР