САЩ продължават да наблюдават струпване на руски войски по украинската

...
САЩ продължават да наблюдават струпване на руски войски по украинската
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия струпва войски по границата с Украйна!

САЩ не престават да следят скупчване на съветски войски по украинската граница. Това съобщи по време на брифинг представителят на министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби.

" Продължаваме да следим необикновена военна интензивност и централизация на сили в Русия, само че покрай границата с Украйна Това продължава да ни тревожи ", сподели представителят на Пентагона.

По-рано беше обявено, че управляващите на Съединени американски щати предходната седмица са разискали с европейските съдружници опцията за въвеждане на нови наказания против Русия при положение на изостряне на обстановката към Украйна.

Американски чиновници показаха угриженост пред своите сътрудници от Европейски Съюз, че Русия може да обмисля " инвазия " в Украйна.

Русия назова изказванията, че Москва готви инвазия в Украйна " без съображение ", а прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че са " празно безпочвено ескалиране на напрежението ".

Натрупването на войски по границата, което Украйна предходната седмица оцени на 100 000 души, е рисково, сподели Столтенберг, тъй като понижава времето за предизвестие, в случай че Русия реши да " организира военна нападателна акция против Украйна ".

Говорителят на Кремъл също по този начин акцентира, че дейните дейности на НАТО в Черно море не могат да оставят Русия " безразлична ".

Миналата седмица Байдън изпрати шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия Уилям Бърнс в Москва, който организира телефонен диалог с Владимир Путин и го осведоми за терзанията на американския президент.

Американски представители предизвестиха Москва за " съществени неточности ", свързани с натрупването на групировката войски. Те споделиха разследваща информация за придвижванията на съветските войски със съдружниците, а също по този начин ги осведомиха за опцията за започване на военна интервенция.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР