САЩ призоваха Турция да се откаже от закупуването на американски

...
САЩ призоваха Турция да се откаже от закупуването на американски
Коментари Харесай

САЩ захапаха Турция за С-400

САЩ приканиха Турция да се откаже от закупуването на американски ракетни системи С-400, заяви „ Хабертюрк “.

Информацията идва от неизвестен източник във Вашингтон. Турция подписа съглашение с Русия за закупуване на системите през предходната година.

Официален американски представител е изразил опасения, че съветските системи няма да паснат на оперативната съгласуемост на НАТО. Той е декларирал, че след приемането на новите закони от Конгреса, Съединени американски щати ще могат да наложат наказания против Турция.

„ Ние желаеме да помогнем на Турция да откри по-добра опция, с цел да посрещне потребностите на противовъздушната си защита “, декларира американския представител.

Американски представители и преди са заявявали, че наказания против страната са вероятни. Турският външен министър към този момент дефинира като „ недопустим “ езика на американската дипломация. Мевлют Чавушоглу напомни, че страната му е желала да купи системи от страни в НАТО, само че там постоянно е имало проблеми.

Отношенията сред Турция и Съединени американски щати се обтегнаха през последните седмици. Причината е и неразбирателството на страните към силите в Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР