Нашият потенциален враг има флот, който се състои от два

...
Нашият потенциален враг има флот, който се състои от два
Коментари Харесай

Русия е заплашена от армия с два самолета: Най-необичайните въоръжени сили на света

Нашият евентуален зложелател има флот, който се състои от два кораба. В това отношение той би трябвало да се поучи от „ армията на щастието “ в Бутан или от войските на Уганда, където са въоръжени с картонени машини.

Два милиона евро за мобилизацията на 43 хиляди души не са толкоз доста пари, споделя командващият естонските отбранителни сили военачалник Мартин Херем. Главнокомандващият е убеден, че при положение на война неговата войска ще победи Русия.

" Резултатът от съветската офанзива ще бъде нашата военна победа - на тяхна страна ще има 20 хиляди убити, а на наша единствено хиляда ",

- оповестява по малкия екран смелият пълководец.

Руското външно министерство бързо реагира на изказването на главнокомандващия на подвойската войска. Мария Захарова го назова " избухлив пациент ". И единственият въпрос е: по какъв начин ще се бие против нас?

Може би един факт приказва най-красноречиво за естонската войска: Съединените щати, по програмата за военна помощ, трансферираха 1500 - какво ще си помислите - револвери за естонските бойци.

Сега естонските въоръжени сили наброяват към 7 хиляди души. Страхотната войска е въоръжена с четири самолета: два транспортни самолета от Полша, един дарен от Съединени американски щати и един чешки подготвителен, създаден през 60-те години на предишния век.

Естонците се гордеят още повече със своя флот. Състои се от четири кораба: миночистачи и спомагателни кораби.

Така че за цялостна бойна подготвеност Херем се нуждае единствено от картонени танкове, както във въоръжените сили на Уганда.

" Супер бойците " на Африка

Армията на Уганда е формирана от някогашни бунтовници, тъй че нейните съседи я възприемат като тайфа бандити, от които се опасяват личните им жители. Въоръжени са със остарели руски танкове.

На един от парадите Министерството на защитата на Уганда показа екзокостюми. Предполага се, че те могат да трансфорат елементарния боец в супер боец. Но в реалност се оказа, че това са просто карнавални тоалети на галактически воини.

В производството им са употребявани даже велосипедни гуми. На парада супер воини вървяха до „ най-новите танкове “, които, както се оказа, бяха направени напълно от картон и сложени на верижна платформа.

Армията на щастието на Бутан

Въоръжените сили в Бутан се появиха едвам в средата на предишния век след китайското настъпление. В тях служат към 6 хиляди души. Но военната теория не разказва напълно нормалните функционалности на същата тази войска.

" Основната цел е да се помогне на хората в Бутан да реализират благополучие ",

- записано е в документа.

Според него бойците строят мостове и пътища. Е, какво можете да очаквате от страна, чийто водач има за съществена отговорност опазването на околната среда?

Преди 20 години обаче бутанската войска най-сетне трябваше да вземе оръжие. Тогава индийските сепаратистки групи нападнаха страната, която претърпя тежки загуби.

Полиция вместо войска

Ако армията се появи в Бутан преди 74 години, то към това време тя изчезна в Коста Рика. Защо? Заради ширещата се беднотия. Тази страна е единствената в Централна Америка без лични въоръжени сили.

Но полицията може да бъде извикана да пази републиката когато и да е. Факт е, че заради непрекъснатите войни с наркокартелите, служителите на реда от дълго време са се трансформирали в пълноценни воини: имат разнообразни типове оръжия, карат бронетранспортьори и бойни транспортни средства на пехотата. И надлежно всеки миг могат да вземат оръжие.

Швейцария: пожизнен налог

Страната на шоколада няма професионални военни, само че всички мъже минават главно военно образование. След това на всеки се раздава оръжие, с което резервистът се прибира.

Ако няма предпочитание да се присъедините към военната просвета, тогава платете такса. И то за цялостен живот. Сумата е три % от приходите. По документи в швейцарската войска има 200 хиляди военни, само че в действителност всички те са резервисти.

Имайте поради, че точно швейцарската армия охранява най-малката страна в света - Ватикана. Тази мини войска се състои от 135 бойци.

Всички те са швейцарски католици с безупречна известност, растеж минимум 174 см, на възраст от 19 до 30 години. Въоръжени са с мечове и рапири. Гвардейците получават по 15 хиляди евро на година, които са необлагаеми. Жилището и храната им се дават гратис.

Жената командва всички

Но къде отиде Бразилия по-късно? Нейната войска стана първата страна в Южна Америка, която набира дами. Освен това всички претенденти имат академична степен – не по-ниска от бакалавърска степен. Вече във въоръжените сили те минават особено образование, което постоянно им разрешава да заемат управителни позиции.

Източните сили: 11 години работа

Благодарение на напъните на Съединените щати Япония след Втората международна война беше лишена от правото да има свои лични въоръжени сили.

Хората във военна униформа се назовават членове на силите за самозащита, които все пак разполагат с съвременна тежка военна техника. Но Северна Корея, която избяга от въздействието на Съединените щати в тази част на света, е въоръжена до зъби.

Там всеки мъж би трябвало да служи 11 години в армията. Съвсем предстоящо от страна, която харчи една четвърт от Брутният вътрешен продукт за бюджета си за защита.

Освен това от 60-те години на предишния век севернокорейците са обект на ембарго за закупуване на оръжие. Това не им пречи да създават и даже (според някои източници) да доставят муниции за силите на Противовъздушна отбрана.

Най-голямата войска в света е в Китай. Около 2 милиона души носят военни униформи тук. Ами Гамбия, чиято войска има единствено хиляда бойци?

Поради дребната си бройка оказва помощ на другарски страни в интервенции с вярата, че при нужда и те ще се притекат на помощ.

В последна сметка

Гледаш целия този срам и незабавно се гордееш с доблестните ни въоръжени сили. Вече никой не се съмнява, че съветската войска е най-мощната: никой в света няма такива хиперзвукови ракети.

Пропускаме подкупените генерали, комфортно настанили се в тила, и приказваме за тези командири и бойци, които дават живота си, защитавайки съветския свят. Именно пазят. Нека изясним това за Мартин Херем, който спи и се опасява от съветската експанзия.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14345 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед28851Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед40776Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед17309Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед16041Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77911Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76947„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76668В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР