САЩ преследват глобално лидерство в полупроводниковата индустрия(снимка: CC0 Public Domain) Правителството

...
САЩ преследват глобално лидерство в полупроводниковата индустрия(снимка: CC0 Public Domain)
Правителството
Коментари Харесай

САЩ създават Национален център за полупроводникови технологии


Съединени американски щати преследват световно водачество в полупроводниковата промишленост
(снимка: CC0 Public Domain)

Правителството на Съединени американски щати с ъздава мрежа от организации за планиране на чипове . Проектът, прочут като Национален център за полупроводникови технологии (NSTC) , се осъществя според признатия наскоро Закон за чиповете.

Инициативата цели да откри световно водачество на Съединени американски щати в полупроводниковата промишленост посредством понижаване на времето и разноските за преход от дизайн на чипове към всеобщо произвеждане, отбелязва TechPowerUp.
още по темата
NSTC ще оказва помощ на започващи компании и бизнесмени да изградят прототипи и да пуснат дребни предпроизводствени партиди, с цел да намерят сътрудници за следващо пълномащабно произвеждане.

В допълнение към научната работа, NSTC ще взе участие в производството на полупроводници, осигурявайки поддръжка с квалифицирани служащи в предприятията – центърът ще си сътрудничи с Министерството на търговията.

Предполага се, че активността на NSTC ще обхване няколко района в Съединени американски щати – допустимо е центърът да има наличие там, където полупроводниковата промишленост към момента не е показана. Местоположението на централата на NSTC ще бъде определено през идващите месеци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР