САЩ предупреждават Израел за хаос и анархия в ивицата Газа.

...
САЩ предупреждават Израел за хаос и анархия в ивицата Газа.
Коментари Харесай

САЩ предупреждават Израел за хаос и анархия в ивицата Газа

САЩ предизвестяват Израел за " безпорядък и безредица " в линията Газа. Последствията от една акция на Израел в Рафах може да доведат до безпорядък и безредица и вакуумът евентуално още веднъж ще бъде напълнен от " Хамас ".

Предупрежденията от страна на представители на Съединени американски щати към съдружниците им Израел за атака в южната част на Ивицата Газа се натрупат, откакто американската администрация към този момент съобщи, че ще спрат своя помощ за Тел Авив.

Неорганизираният метод, казва държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън пред NBC, заплашва с " вакуум на безпорядък, безредица и евентуално ще бъде напълнен още веднъж от Хамас ". Израел е на път да се сблъска с въстание с доста въоръжени бойци на " Хамас ", споделя още Антъни Блинкен. " Ние разговаряхме с тях за доста по-добър метод за реализиране на дълготраен резултат, трайна сигурност, както в самата Газа, по този начин и в района като цяло ", изяснява Блинкън и акцентира, че сътрудниците би трябвало да си споделят истината.

Сигналите от Вашингтон към Израел стават от ден на ден. Американското държавно управление още веднъж всеобщо подлага на критика воденето на войната от страна на Израел Според медийни известия от през вчерашния ден началникът на израелската войска Халеви също е призовал за следвоенна тактика за Газа и основаване на гражданска администрация в линията Газа.

Поради неналичието на политическа тактика за следвоенния интервал, на израелската войска неведнъж ѝ се постанова да се бори тук-там, които преди този момент е превзела и от които се е изтеглила. Според известията в израелските медии Халеви е споделил това по време на консултациите по сигурността с Нетаняху. " Докато няма дипломатически развой за определяне на администрация в линията Газа, която да не принадлежи на палестинска организация " Хамас ", ще би трябвало да продължим да организираме акции на други места, с цел да унищожим инфраструктурата на групировката. Това ще бъде сизифовска задача ", е представен да споделя Халеви, написа news.bg.

Der Standart припомня, че министър председателят Бенямин Нетаняху наскоро загатна, че бъдещето на линията Газа след успеха над " Хамас " евентуално ще е на правилото на " някакъв тип гражданска администрация ", открита благодарение на други страни - вероятно благодарение на Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и други страни.

В това ще вземат участие страни, които желаят " непоклатимост и мир ", бяха думите на Нетаняху. Външният министър на Обединените арабски емирства обаче даде да се разбере, че страната няма да взе участие в възможна гражданска администрация с други страни. Страната няма да разреши да бъде въвлечена в каквито и да било проекти за " обезпечаване на прикритие на израелското наличие в линията Газа ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР