САЩ обявиха, че утре, сряда, ще изпитат междуконтинентална балистична ракета.

...
САЩ обявиха, че утре, сряда, ще изпитат междуконтинентална балистична ракета.
Коментари Харесай

САЩ ще изпитат в сряда междуконтинентална балистична ракета, предупредили са Русия

САЩ оповестиха, че на следващия ден, сряда, ще изпитат междуконтинентална балистична ракета. Предварителното съобщаване на сходно ракетно тестване е доста извънредно, само че цели да избегне всякакво утежняване на напрежението с Русия в разгара на спора в Украйна, отбелязва Франс прес.

" Този тест на невъоръжена ракета " Минътмен Три " ще бъде на следващия ден, на 7 септември сутринта от военновъздушната база Ванденберг, в Калифорния ", съобщи представителят на Пентагона, военачалник Пат Райдър.

" Става дума за обикновен тест, който бе очакван отдавна и който сходно на предходните проби, ще валидира и ревизира ефикасността и степента на подготовка на нашата система ", сподели той и добави, че Съединени американски щати са уведомили Русия за тестването авансово.

Обикновено страната не оповестява за тестванията на междуконтинентални балистични ракети, напомня Българска телеграфна агенция. Последното тестване на ракета от този вид, оборудвана с бойна глава, която във време на война може да носи и нуклеарна бомба, беше отсрочено на два пъти. Планирано за март, то бе отсрочено първо поради съветската инвазия в Украйна. Вашингтон се притесняваше, че Москва ще употребява този елементарен опит, с цел да разшири спора до други страни. Втори път тестването бе отсрочено при започване на август след визитата на председателката на Камарата на депутатите на американския Конгрес в Тайван. Накрая пробата бе осъществен с триумф на 16 август.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР