САЩ обмислят санкции срещу Китай заради отношението на китайските власти

...
САЩ обмислят санкции срещу Китай заради отношението на китайските власти
Коментари Харесай

САЩ обмислят санкции срещу Китай заради нарушаване на човешки права

САЩ обмислят наказания против Китай поради отношението на китайските управляващи към уйгурите, написа " Гардиън ".

Икономическите рестрикции ще бъдат в отговор на популяризирана информация за всеобщо задържане на мюсюлмани в Китай. Това би било необикновен конфликт сред актуалната американска администрация и Пекин поради нарушение на човешките права.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че е надълбоко угрижен от преследването на мюсюлмани в Синдзян-уйгурския самостоятелен район в северозападната част на Китай.

Администрацията на Доналд Тръмп обмисля дали да наложи наказания на високопоставени китайски представители и компании, свързани с нарушение на човешките права.

Според информация Китай организира акция за битка тероризма, която е засегнала към 1 милион души, най-вече уйгури, които са арестувани в мрежа от секрети лагери.

В края на август група американски законодатели желаеха от държавния секретар Майк Помпео и от финансовия министър Стивън Мнучин да наложат наказания на седем китайци. Американски източник съобщи пред " Ройтерс ", че концепцията за наказания към момента е на стадий разискване.

Вашингтон също обмисля наказания против китайски компании, забъркани в построяването на лагери за задържане и системи за наблюдаване, употребявани против уйгурите, съгласно " Ройтерс ", базирайки се на източници в Конгреса.

Налагането на наказания въз основата на нарушаването на човешки права би било необикновен ход от страна на администрацията на Тръмп против Китай. В момента Съединени американски щати са въвлечени в комерсиална война с Китай, само че в това време търсят помощта на Пекин за разрешаване на казуса с КНДР.

Санкциите могат да бъдат наложени в сходство с Глобалния закон " Магнитски ", който разрешава на американското държавно управление да замразява американски активи при нарушение на човешките права, възбрана за пътешестване до Съединени американски щати и възбрана на американци да вършат бизнес със глобените.

Междувременно Китай прикани Съединени американски щати да изоставят " предубеждението " си във връзка с Синдзян. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР