САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но

...
САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Проблемите в САЩ са и наши проблеми

САЩ неведнъж са организирали такива подиуми в разнообразни страни, само че никой не можеше да допусне, че и при самите тях това ще се случи. Проблемите в Съединени американски щати са наши проблеми, те са огромни и в този момент стартират. Това разгласи социологът Андрей Райчев пред БНР в коментар за митингите във Вашингтон на последователи на Доналд Тръмп, прераснали в взлом на Конгреса.

" Разбира се, че изненадата е във формата, чак толкоз фрапантна - 5 натрупа и навлизане в Народното събрание. Даже и в най-голямата рецесия в България не се стигна до навлизане в Народното събрание, имаше строшаване на вратата, само че не и навлизане ", посочи той.

Според него Съединени американски щати е основният съдружник на България. " Това е страната, на която се държи нашата сигурност, тъй като НАТО е слаба форма на тяхното военно наличие. Това е водачът на свободния свят. Проблемите в Съединени американски щати са наши проблеми, сигурно, за жалост те са огромни и в този момент стартират ", разгласи още той.

Според него демократите в Съединени американски щати считат, че са победили с малко, само че вечно, а това не е допустимо.

" Представяте ли си какво е 70 милиона против 70 милиона - по толкоз са гласувалите за Байдън и Тръмп - освен това, те не се понасят. Става дума за ненавист, която надвишава нашата поляризация БСП-СДС през 90-те години, а помните по какъв начин страната седеше на ръба на войната ", разяснява Райчев.

Той акцентира, че разцепена нация не може да бъде мощна и добави, че разцеплението е по-много значими въпроси - в това число породист и сексуален.

" Въобще не приказваме за някаква повърхностна история - кой ще бъде президент. Става дума за гигантско фундаментално разединение на най-силната и най-въоръжената нация в света. И нация, на която се държи редът в света в този момент, а тя пред очите ни изпитва тези гърчове ", сподели още анализаторът.

Райчев уточни, че демократите " не схващат до каква степен е докарана Америка " и считат, че са победили, а би трябвало незабавно да вземат ограничения за сливане на нацията.

Във връзка с идните избори в България той счита, че не би трябвало да се пипа изборната система, тъй като съгласно него тя работи добре и дава положителни резултати.

Райчев акцентира, че в никакъв случай до момента не се е случвало в България народът да желае едно, а на изборите да стане друго.

" Имало е пазаруване на гласове, имало е операции, само че България желае Костов - на ти Костов, желае Виденов - на ти Виденов, желае Симеон - на ти Симеон, желае Борисов - на ти Борисов ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР