САЩ и техни съюзници продължават с опитите да се възползват

...
САЩ и техни съюзници продължават с опитите да се възползват
Коментари Харесай

Русия: САЩ се опитват да се възползват от COVID-19

САЩ и техни съдружници не престават с опитите да се възползват от обстановката с COVID-19, с цел да наложат своята позиция за света. Това е споделил съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Първият посланик на Москва е провел телефонен диалог със своите сътрудници от Шанхайската организация за съдействие (Русия, Китай, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан и Киргизстан). " Ние установяваме, че даже в изискванията на пандемията, която е обхванала Земята, нашите сътрудници от Вашингтон и някои техни сътрудници не стопират с опитите си за ескалацията на напрежението в света. В Съединени американски щати и другите страни желаят да се възползват от обстановката и да наложат на света нови, техни си, правила ", е показал още той.

Външният министър се е спрял и върху икономическите последствия от рецесията с ковид. " Според специалисти размерът на международната търговия може да спадне с до 30 %. Ето за какво би било добре да обсъдим и някои въпроси за задълбочаването на съдействието сред нашите страни ", е допълнил Лавров. Министърът на външните работи на Русия също е споделил, че страната му ще бъде хазаин на среща на Шанхайската организация за съдействие в края на юли, съобщи Новини.бг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР