САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите във връзка

...
САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите във връзка
Коментари Харесай

САЩ и Русия се споразумяха да...

САЩ и Русия се споразумяха да възобновят договарянията по отношение на контракта Нов СТАРТ за ограничение на стратегическите настъпателни въоръжения, съобщи през вчерашния ден представителят на американския Държавен департамент Нед Прайс, представен от Ройтерс.

Преговорите по отношение на контракта бяха прекратени още преди нахлуването на съветските сили в Украйна, напомня Ройтерс. Прайс заяви, че двустранната консултативна комисия, която е част от механизма за използване на контракта, ще организира съвещание " в близко бъдеще ".

През август Русия прекрати съдействието, изразяващо се в провеждането на инспекции по силата на контракта, като се аргументира със възбраните за пътешестване, въведени от Съединени американски щати и съдружниците им по отношение на нахлуването в Украйна. Нов СТАРТ, който влезе в действие през 2011 година, вкарва ограничавания за това колко стратегически нуклеарни бойни глави могат да разполагат Съединени американски щати и Русия. Двустранната консултативна комисия последно заседава през октомври 2021 година, малко преди Русия да стартира да придвижва войските си към границата с Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР