Сашо Дончев, който натрупа милиарди на гърба на данъкоплатците от

...
Сашо Дончев, който натрупа милиарди на гърба на данъкоплатците от
Коментари Харесай

Сашо Дончев заграбва Добруджа с шистов газ

Сашо Дончев, който натрупа милиарди на гърба на данъкоплатците от вземане-даване със синьо гориво, в този момент се опитва да загроби и Добруджа. Газовият барон е хвърлил око на Житницата на България за рандеман на шистов газ. За задачата той е пускал искане през компанията " Русгеоком " за 41 сондажа на дълбочина от 2000 до 5600 метра за рандеман на газ от Добруджанския въглищен басейн, написа " Телеграф ". Самото сдружение, чието име подухва асоциации с съветски вложения, пък е благосъстоятелност на газовия барон и синовете му. Проверка в Търговския указател демонстрира, че " Русгеоком БГ " е записана на същия адрес като " Овергаз " - ул. " Филип Кутев " 5 в Лозенец, а единият наследник на Сашо Дончев е в съвета на шефовете. Фирмата притежател на капитала на " Русгеоком БГ " е " Ди Ди Мениджмънт ".

Собственост

Кратка информация в Търговския указател демонстрира, че в съвета на шефовете на " Ди Ди Мениджмънт " са Сашо Дончев и двамата му синове - Даниел и Георги. В борда на шефовете е и братът на газовия барон - Пламен. Собствеността на сдружението обаче не се обявява, а пред локалните в добруджанските села се разказвало импровизирано, че парите за добива идвали от Русия, обясниха осведомени.

Мераци

Според формалните документи капиталовото желание на " Русгеоком " е върху повърхност от 219 дка, да построи 8 площадки с 41 сондажа за рандеман на газ, с дълбочина на сондите от 1080 до 2700 м. Основните страхове на хората са, че производството на газ в землището на 18 села ще замърси питейната вода и почвата. Съмнително е и настояването на компанията за 35-годишна концесия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР