Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Рокадите в транспорта продължават - освободен е заместник-министър Новаков |

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на превоза и известията е освободен Стоян Новаков, оповестиха от държавното управление. 

Това е поредна рокада на основен пост в транспортния бранш.

Новаков беше назначен през януари. В прессъобщението от през днешния ден няма претекстове за уволнението или каквато и да е друга информация. Името на Новаков към този момент не е на страницата на транспортното министерство.

Стоян Новаков е специалист по морско дело и е работил и към Европейската комисия (ЕК).

Това е следващата кадрова смяна в екипа на транспортния министър Николай Събев за късия интервал от ръководството му. Преди дни Събев освободи 81-годишния инж. Йордан Мирчев от длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на „ Холдинг Български държавни железници “ ЕАД. Това стана тъкмо три месеца, откакто Мирчев беше назначен от Събев да управлява железницата с обществени обещания за грандиозни промени.

На 8 април Събев скоропостижно освободи от Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ и друго свое " предопределение " - Кирил Савов Григоров. А още малко по-рано министърът, който е основател на куриерската компания „ Еконт “, назначи и скоро по-късно уволни Симеон Евтимов за ръководител на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “, а Любомир Сяров - за редови член на директорския ръб.

И до момента в който за Мирчев и Евтимов в железничарските среди всеобщо се питаха за какво въобще са били назначени, то с освобождението на Любомир Сяров – експерт по логистика, държавната железница по-скоро загуби някакви благоприятни условия за увеличение на директните си контакти с товародателите.

Същата бе ориста и на някогашния изпълнителен шеф на „ БДЖ – Пътнически транспорти “ Константин Азов - уволнен единствено няколко дни след назначението си.

По молба на Николай Събев, единствено след към два месеца работа, министър председателят Кирил Петков освободи и заместник-министърът на превоза и Илия Илиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР