Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер 24,6

...
Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер 24,6
Коментари Харесай

Одобрени са 24,6 млн. лв. за обезпечаване на машинното гласуване

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски в размер 24,6 млн. лева по бюджета на Централната изборна комисия за 2021 година за финансовото застраховане на подписаните контракти за доставка на 1600 профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване и за осъществяването на дейностите по техническото обслужване и логистичното им обезпечаване. В тази сума е включен Данък добавена стойност.

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на запаса за непредвидени и/или неотложни разноски по централния бюджет за 2021 година, в частта за допълващи и компенсиращи ограничения по отношение на COVID-19, и други по член 1, алинея 2, раздел II, т. 5.4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година разноски за производство на избори по Изборния кодекс, както и посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за тази година.

Съгласно предходно държавно разпореждане за приемане на план-сметка за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември 2021 година, при подписване от ЦИК на контракт за доставка на спомагателни профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване с конфигуриран систематичен и прибавен програмен продукт, в това число за логистика и техническа поддръжка за машините, както и за други материали и съпътстващи действия за застраховане на машинното гласоподаване, нужните за задачата средства се обезпечават по реда на Закона за обществените финанси, т.е. с обособен акт на държавното управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР