със средна интензивност, например край Нагорни Карабах, многократно отстъпват

...
 със средна интензивност, например край Нагорни Карабах, многократно отстъпват
Коментари Харесай

Руски военен експерт анализира загубите в Нагорни Карабах

" със междинна активност, да вземем за пример край Нагорни Карабах, неведнъж отстъпват по мащаби и разноски на запаси на световните и районни войни сред огромните страни и техни обединения. Но за участниците в местни спорове въздействието на ресурсните ограничавания е прекомерно видимо.
Изхождайки от известия на арменската страна и изявления на В. Путин за загубите на съперниците, може да се оценят междинните денонощни загуби на военнослужещи (убити, умряли от раните си, безследно изчезнали) на всяка от страните към 50 души ",.
 Тежки боеве за стратегически град в Нагорни Карабах Тежки боеве за стратегически град в Нагорни Карабах
Армения заяви в събота, че " яростна борба " с азербайджански сили е била водена през нощта покрай град Шуша, стратегически значима...
" Санитарните загуби (ранени и болни) в бойни дейности от подобен темперамент нормално са 3 пъти по-големи, т.е. по 150 души. По подобен метод загубите на всяка от страните за 40 денонощия бойни дейности се пресмятат на 8000 души. Това е прекалено много за подобен спор.
Предвоенната бройка на Водоснабдителна система на Азербайджан се прави оценка на 70 хиляди души, разпределени в 4 армейски корпуса (АК) и 1 обособена войска. Сега в бойните дейности са ангажирани два АК (3-и и 4-и) и средства за увеличаване от другите обединявания (1-и и 2-и АК и обособената войска в Нахичеван). Стратегическият запас от бригади на 4-и АК е въведен още на 2 октомври. Сега с мобилизираните 30 хиляди души общо азербайджанската войска наброява над 100 хиляди души.
Според американско проучване, на бойното поле работи единствено 7% от списъчния състав на Водоснабдителна система, само че на тях се падат към 90% от безвъзвратите и санитарни загуби.
Конкретно за спора в Нагорни Карабах, на бойното поле частта на задействания персонален състав възлиза на 20%. При междинни денонощни загуби от 200 души дефицитът на персоналния състав в подразделенията стартира съществено да се отразява на техните бойни благоприятни условия даже единствено след 7-8 денонощия боеве.
Още в средата на октомври на фронта в Азербайджан са видяни подразделения, които в забележителна степен са окомплектовани със запасняци.
 Къде са аргументите за неуспех на арменските танкове Т-72? Къде са аргументите за неуспех на арменските танкове Т-72?
Военните специалисти, следящи спора в Нагорни Карабах, преброили по фотоси и видео над 180 изгубени танка Т-72, заяви съветският уебсайт ve...
В тактическата зона на бойните дейности в Наказателен кодекс могат да се разположат до 15 хиляди души. При общи загуби от 8000 души бойните качества на азербайджанските подразделения са пагубно понижени и неизбежно това се отразява на бойния дух. Нужно е незабавно попълнение на настоящия некомплект.
За войската на Наказателен кодекс, при неведнъж по-малка довоенна бройка и слаби мобилизационни благоприятни условия (общо население 140 хиляди души), ситуацията с човешките загуби е още по-сложно и евентуално визира половината от армията.
Ситуацията с въоръжението и техниката е комплицирана. Азербайджан има предимство в средствата за далечно огнево проваляне (дронове, цевна и реактивна артилерия, оперативно-тактически ракетни комплекси), които интензивно употребява. Армията на НКР главно употребява артилерия от междинен диаметър и ПТРК. И двете страни нямат развита система за евакуация и ремонт на въоръжението и техниката, излезли от строя заради бойни повреди и механически аргументи.
Темповете за излизане от строя и понижаване на броя на боеспособната техника и разходът на муниции към този момент сензитивно се отразяват на боеспособността. За Азербайджан това е по-малко видимо с помощта на насъбраните ресурси и поддръжката на Турция. Преминаването на спора в позиционна фаза не взема решение стратегическите задания, сложени от висшото основно командване, отрицателно ще се отрази на стопанската система.
За карабахската войска това е сериозно, тя и преди започване на бойните дейности имаше танкове и друго въоръжение по-малко от една някогашна руска дивизия. Няма и система за Противовъздушна отбрана.
 Руски комплекс в Армения изгаря електрониката на азербайджански дронове Руски комплекс в Армения изгаря електрониката на азербайджански дронове
Българска сентенция гласи, че „ Каквото си постелеш, на такова ще легнеш ”. Тя несъмнено има собствен арменски еквивалент, подобаващ...
Наказателен кодекс има несравнимо по-малки запаси. Опирайки се обаче на физико-географските особености на ТВД, има евентуална опция да удържи редица основни операционни и тактически посоки, като стабилизира фронта.
Как страните ще съумеят да осъществят своите благоприятни условия, ще следим. "
Виктор Мураховски, водещ съветски боен специалист, основен редактор на списание „ Арсенал Отечества ”
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР