Мъжете с напреднал рак на простатата могат да бъдат пощадени

...
Мъжете с напреднал рак на простатата могат да бъдат пощадени
Коментари Харесай

Рак на простатата се надява, че пациентите могат да получат безболезнено лечение вместо химиотерапия

Мъжете с напреднал рак на простатата могат да бъдат пощадени от химиотерапия и вместо това да получат безболезнена форма на лъчетерапия.

Понастоящем се приема, че пациентите с форма на заболяването, която се е популяризирала в една или две други елементи на тялото, са резистентни към по-леки медикаменти за хормонална терапия. Въпреки това откриватели от лечебните заведения The Royal Marsden в Лондон подозират, че това може да са единствено някои тумори, които са резистентни.

Те споделят, че в случай че туморите се лекуват с прецизна стереотактична телесна лъчетерапия (SBRT), останалата част от рака към момента ще реагира на хормонални медикаменти. SBRT разрешава на клиницистите да насочват туморите с акуратност под милиметър, с цел да обезпечат радиация с изключителна акуратност.

Това минимизира увреждането на околната здрава тъкан и затова страничните резултати. Проучването TRAP (насочване към хормонално резистентни метастази с лъчетерапия) на 81 мъже, на които е приложена комбинацията, вместо изтощите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР