Със Скопие ще празнуваме заедно годишнината на Гоце Делчев на

...
Със Скопие ще празнуваме заедно годишнината на Гоце Делчев на
Коментари Харесай

Петков: Ще празнуваме заедно със Скопие годишнината на Гоце Делчев

Със Скопие ще честваме дружно годишнината на Гоце Делчев на 4 февруари. Това отговори на депутатски въпрос от Екатерина Захариева министър председателят Кирил Петков.

Захариева, която е народен представител от ГЕРБ, посъветва премиера да понижи ентусиазма във връзка с Северна Македония, с цел да не сътвори прекомерни упования. Според нея с инфраструктурни въпроси няма да се решат правата на българските малцинства. Петков отговори с подписването на три меморандума.

Знаете ли кой е докладчикът за Европейски Съюз за Северна Македония и имате ли контакт с него, попита Станислав Анастасов, народен представител от Движение за права и свободи.

Не съм разговарял с него, само че през вчерашния ден приказвах с президентите на Европарламента и Европейска комисия. Димитър Ковачевски ще е в Брюксел  през идната седмица. Получаваме поддръжка, тъй като политическото говорене се е сменило с практични дейности, отговори Кирил Петков.

Димитър Ковачевски сподели чуваемост за правата на българското малцинство в Северна Македония. Той даде персоналния си телефон на шефа на офиса на Българска телеграфна агенция, който дружно отворихме в Скопие. Каза му - в случай че има вандалщина или даже графити, не се обаждайте на полицията, а персонално на мен, сподели министър председателят.

Очаквайте подробности
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР