Със съгласие за изработка на договор за прекратяване на замърсяването

...
Със съгласие за изработка на договор за прекратяване на замърсяването
Коментари Харесай

Възможно ли е до 2040 година да се сложи край на замърсяването с пластмаса по света?

Със единодушие за направа на контракт за преустановяване на замърсяването с пластмаси приключиха петдневните договаряния на Организация на обединените нации , които се организираха през седмицата в Париж. Това се смята за предварителна, само че решаваща стъпка към решение на казуса с един от най-трайните източници на човешки боклуци, оповестява Associated Press.

Новината бе призната с сдържан оптимизъм от бранителите на околната среда, които показаха угриженост, че петролната промишленост и някои държавни управления ще оспорят възможния контракт. Причината е, че множеството типове пластмаса се създават от изкопаеми горива, което ще бъде в ущърб на доста ползи

В същото време коалиция от „ високоамбициозни “ държавни управления, водени от Норвегия и Руанда , дружно с екологични групи, желаят изцяло да сложат завършек на замърсяването с пластмаси до 2040 година . Това съгласно тях може да се случи посредством понижаване на производството и ограничение на някои химикали , употребявани при производството на тези артикули.

Вместо това страни като Съединени американски щати, Китай и Саудитска Арабия към момента се концентрират върху преработването на пластмаса и желаят да бъдат гласувани правила за всяка страна , вместо да бъдат налагани ограничавания на всички .

В диалозите в Париж през седмицата се включиха над 2000 участници от близо 200 страни , в това число държавни управления и наблюдаващи. Те се съгласиха да изготвят проектодоговор до ноември, а финалната му версия би трябвало да бъде г отова до 2024 година .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР