Сърце и мозък подаде сигнал срещу министъра на здравеопазването д-р

...
Сърце и мозък подаде сигнал срещу министъра на здравеопазването д-р
Коментари Харесай

Здравното министерство участва в картела срещу Сърце и Мозък-Бургас

„ Сърце и мозък ” подаде сигнал против министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев в КПКОНПИ. Министърът изпадна в тежък спор на ползи, откакто стана ясно, че министерството, посредством своята държавна болница УМБАЛ Бургас, взе участие в картел с 4 частни лечебни заведения против настояването за уголемение на „ Сърце и мозък ”. Служебният министър на опазването на здравето по едно и също време е и държавният единствен регулатор, претрупан от закона да се произнесе всеки миг по настояването.

Съгласно настоящия правилник на УМБАЛ Бургас, оповестен в Търговския указател, служебният министър, назначен от президента Радев, е принципал на държавната болница с 85,95% от капитала на сдружението и има решителен глас в Съвета на шефовете. Министър Меджидиев или от негово име представителите на Министерство на здравеопазването в Съвета на шефовете на УМБАЛ Бургас са подкрепили картелното съглашение, манифестирано в писмото до Президента, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването, НЗОК и БЛС на петте лечебни заведения от 31.10.2022 година и са възложили/разпоредили на шефа доктор Бойко Миразчийски да го подпише. Това стана ясно от признанието на изпълнителния шеф на държавната болница в изявление от през вчерашния ден (7.11.2022 г.) пред в. „ Капитал “. На процедура се стига до „ самосезиране “ на министъра с користна цел посредством ръководеното от него държавно лечебно заведение против неговото лично законово предоставено регулаторно обвързване да се произнесе непредубедено и  безпристрастно по настояването за уголемение от ‚Сърце и Мозък‘ Бургас. Всичко това, явно, е с единствената цел да се сътвори някакво съображение или най-малко измамлив предлог, с цел да се откаже разширението на активността на най-модерната болница в България.
-->
Картелът и картелният митинг, проведен от частните „ Дева Мария “ и „ Бургасмед “, които неотдавна получиха позволение от регулатора Министерство на здравеопазването да разкрият нови надлежно 165 и 75 кревати в Бургас, към този момент бяха предадени за разглеждане и наказване от Комисия за защита на конкуренцията. Сега в допълнение, става явен и спорът на ползи, в който изпада министър Меджидиев, тъй като поддържа картела на страхливците от конкуренцията по качество. Държавната болница дружно с други 4 частни лечебни заведения намерено търсят интервенция и антиконкурентен напън от президента и министър-председателя в работата на сякаш самостоятелния регулатор – Министерство на здравеопазването – за използване на административен произвол и прекъсване на разрастването на „ Сърце и мозък ” Бургас –  най-голямата по активност и мощно желана болница от пациентите и лекарите в Югоизточна България.

Участието в картелно съглашение на Министерство на здравеопазването за да се приложат антиконкурентни ограничения против най-съвременния и желан реализатор на болнична помощ е противоправен акт, който би трябвало да бъде открит и наказан от Комисия за защита на конкуренцията. Конфликтът на ползи, в който е изпаднало Министерство на здравеопазването, обаче, и неговите други незаконни цели са предмет на разглеждане и надзор от КПКОНПИ и евентуално Европейската комисия и Европейската прокуратура.

„ Защо и по какъв начин българското чиновничество докара България до най-корумпираната и враждебна за всички вложения страна членка в Европейския съюз? “ – с това би трябвало да се занимават Президентът, Специалните служби и Прокуратурата, всеки ден, до момента в който средата у нас се усъвършенства трайно.   

От 727-членен колектив – лекари, медицински сестри, експерти по медицински грижи и парамедицински персонал
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР