Сапьори и разследващи влязоха в складовете за боеприпаси край Карнобат

...
Сапьори и разследващи влязоха в складовете за боеприпаси край Карнобат
Коментари Харесай

Разследващи и сапьори влязоха в оръжейните складове край Карнобат -

Сапьори и проверяващи влязоха в складовете за муниции край Карнобат за първи път след гърмежа в, съобщи БНР. 

Днес ще бъде осъществен първичен оглед на мястото, откакто изтекоха 72 часа от последния гърмеж. Досега екипи на пожарната и полицията дежуряха в местността Чобан хълм. Кадри с дрон са посочили, че към този момент няма огнища на пожар и следствието може да стартира.

" Складовете в някогашните военни поделения са общо 4. Взрив е открит единствено в един от тях. Боеприпасите, които се съхраняват, нямат такава разрушителна мощ и ударната вълна се е популяризирала едвам на 300-350 метра ", разяснява ръководителят на логистиката в компанията Константин Скелин пред БГНЕС. 

Складовата база е благосъстоятелност на компанията на българския оръжеен производител и търговец Емилиян Гебрев. Според него е имало нарушение на външния периметър към складовете.

" Има записи, защитата не е напуснала поста си. След сигнала на системата за придвижване в периметъра, охранителят е тръгнал да ревизира какво се случва. И добре, че не е стигнал до мястото преди гърмежа ", пред Нова тв в понеделник. 

По думите му стартира разчистване и заличаване на невзривилите се муниции. Гебрев добави, че складът е съдържал муниции, предопределени за африканските страни, които са били поръчани преди няколко години, само че купувачите не са направили заплащане. Той отхвърли да посочи типовете оръжия или тяхната стойност.

Според оръжейния търговец .

Гебрев добави, че няма по какъв начин да се случи, тъй като има избрани условия, които би трябвало да се спазят и когато се спазени. " Просто няма по какъв начин да се случи такова нещо(...) все едно чешмата ви е затворена, а у дома да стане наводняване ", твърди той.

За пети път през последните години гърмежи избухват в обекти, принадлежащи на оръжейната компания на Гебрев - " Емко ". Българските прокурори свързват предходните набези с съветски оперативни служащи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР