Съпругата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е получила награда

...
Съпругата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е получила награда
Коментари Харесай

Жената на Ердоган получи голямо световно признание

Съпругата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е получила премия от Световната банка за плана за нулеви боклуци, който спомага за битката против климатичните промени и подкрепя устойчивото развиване, оповестява в. " Дейли сабах ".

Първата дама на Турция Емине Ердоган е била отличена с Наградата за водачество в региона на климата и развиването поради активността си като пионер на придвижването за нулеви боклуци в Турция. Тя е получила премията на гала в Анкара във вторник.

" Намираме се на значим стадий в битката с климатичните промени. Турция подхожда към тази рецесия, разглеждайки Земята като наш общ дом ", е декларирала госпожа Ердоган.

Съпругата на Ердоган започва плана за нулеви боклуци през 2017 година Той се реализира отпред с министерството на околната среда, градоустройството и смяната на климата. Както подсказва името на плана, неговата цел е да отстрани всевъзможни боклуци, изключително тези, които замърсяват околната среда, посредством преработване и други средства.



От стартирането си до момента планът е върнал в стопанската система над 1,8 милиарда $ (30 милиарда лири), които другояче биха били пропилени, избавил е 265 милиона дървета и е предотвратил отделянето на 3 милиона тона парникови газове в атмосферата.

Данните на министерството демонстрират, че процентът на преработване в страната, който е бил 13 на 100 при стартирането на плана през 2017 година, е повишен на 25 % през 2021 година

Миналата година планът получи награди от Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН) и програмата на Организация на обединените нации - Хабитат, а през 2019 година беше включен в отчета за страната на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) като обещаващ план. Неотдавна той беше отличен от Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието - нещо, което съгласно първата дама е значимо, защото Турция е " важен участник " в Средиземноморския район, " едно от местата, които са най-засегнати от изменението на климата ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР