Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отправи призив към некоалиоционния си

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отправи призив към некоалиоционния си
Коментари Харесай

Петков с предупреждение към Борисов: Да спре да дава епитети, трябва да има малко дисциплина

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков насочи апел към некоалиоционния си сътрудник и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, в случай че желае да договаря с тях, да пристигна на следващия ден (събота) на към този момент плануваната среща, с цел да обсъдят всички значими тематики, а не да го вършат задочно и през медиите. Напрежението в сглобката последните дни не стихва, през уикенда се чака двете обединения да се срещнат, защото от понеделник започва графикът за съвещания на президента Румен Радев с партиите в Народното събрание.

" Ако желае да делегира на Мария Габриел, да делегира, разбираме това, на драго сърце ще приказваме с нея на следващия ден. Но тази концепция хем да делегира, хем да договаря през камерите, е неуместна. Тук желая да му насочва едно предизвестие - да спре да дава прилагателни. Вчера някой бил послушко, през днешния ден някой бил подкупен, трети бил неприятен. Това не оказва помощ. Ние се държим с огромно почитание към преговорния екип на ГЕРБ и ще продължим да го вършим. В този миг апелирам, да се удържи малко с тези прилагателни, тъй като възпалява и прави договарянията по-трудни. Ние влизаме с градивен звук и ще го запазим, само че и той би трябвало да има малко дисциплинираност ", сподели Петков.

По-рано денем водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че " е разчувстван " от поканата за среща на ПП-ДБ за събота и уточни като най-логичен договарящ Мария Габриел.

По думите му решението за министрите би трябвало е напълно в ръцете на Габриел. " Ако продължат, а те не престават да сменят поголовно, даже когато са в оставка, да подписват контракти за близо половин милиард лв., да сменят управлението на АПИ, видяхте какви хора поставят на АДФИ, поставят си заместници, откакто ги предизвестих. За мен Асен Василев не може да остане финансов министър, само че в случай че Мария Габриел може да работи с него, да работи ", уточни Борисов.

Петков му отговори, че в случай че има някакви оферти за състава, да му ги каже персонално, на срещата в събота. " Каня господин Борисов на следващия ден, в 18:00 ч. да ми каже в лицето тази негова концепция и ще приказваме ".

Като късмет за положително държавно управление дефинира Петков желанието на Борисов да делегира права на Мария Габриел като министър председател. " Делегирам, но ще ви кажа всичко през медиите, е деструктивно ", добави той.

По думите му този кабинет има смисъл, единствено и само, в случай че нашите промени не престават. " Няма да държим държавно управление, единствено с цел да имаме държавно управление. Ще застанем зад Мария Габриел, в случай че знаем, че съдът става самостоятелен и службите стартират да работят за жителите ", акцентира още съпредседателят на ПП-ДБ.

Съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов също взе отношение по тематиката и се опита да успокои ситуацията: " Аз не бях в Букурещ и очевидно моят адреналин е по-нисък, само че моят другар Бойко Борисов очевидно се е заредил с доста адреналин в Букурещ. Искам другарски да го помоля да пристигна на следващия ден в Народното събрание, да седнем деликатно и в спокойна конюнктура да поговорим, тъй като българските жители чакат от нас да им осигурим непоклатимост е предвидимост. Искам напълно другарски да му кажа, въпреки и през медиите, само че аз ще го направи и очи в очи, че е замязял на Румен Радев. Една добра дума не споделя за общото ни държавно управление – единствено рецензии, а държавното управление 9 месеца свърши доста хубаво работа и това би трябвало да бъде оценено от сътрудниците ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР