Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов отговори на въпроси на

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов отговори на въпроси на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Министър-председателят трябва да бъде лидер

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов отговори на въпроси на публицисти по отношение на това дали ще поддържа " ИТН " и дали се усеща обиден след изявлението отпреди ден на Слави Трифонов по негов адрес. В своето видеообръщение Трифонов означи, че като четвърта политическа мощ от " Демократична България " не могат да редят постове.

" Ако желаят нашата поддръжка, оставаме разполагаем, ние сме доброжелателни. Не сме персонално наранени. Дадох отговор на изказванията, които бяха отправени. Изобщо не става дума за някакви страсти ", сподели Христо Иванов.

" Съвсем ясно да кажем – наши представители не предлагаме, а предлагаме формула, тъй че това държавно управление да бъде работещо. Обещахме смяна, а това става само от решителни хора, подготвени да се борят. Това са нашите упования, както и упованията на обществото. Не става дума за лансиране на наши представители. Каквото има – го предлагаме обществено ", съобщи още Иванов.

Относно това дали ще има по-завишени условия към избрани министерства, той отговори, че всички са значими, и акцентира, че с тежест е " Финансовото министерство, както и постът на министър-председателя. Това е човекът, който би трябвало да бъде водач. За мен министерство на културата също е доста значимо ". 

Относно поканата за диалози от страна на Българска социалистическа партия Иванов отговори по този начин:  " Благодарихме за поканата на госпожа Нинова, но помолихме за отсрочване. Оставаме отворени за разговор, само че първо би трябвало да забележим какво се случва, с цел да си изясним дали може да си вършим странични срещи ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР