Съотношението в листите между Продължаваме Промяната и Демократична България е

...
Съотношението в листите между Продължаваме Промяната и Демократична България е
Коментари Харесай

Асен Василев за листите на ПП-ДБ: Нормално е тук-там да има искри, да има недоволни

Съотношението в листите сред " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " е направено на база резултатите от предходните избори. Това разяснява в " Още от деня " съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев. По думите му това е най-честният метод на систематизиране.

Акцентира, че 6 партии би трябвало да влязат в една листа, ето за какво е обикновено " на места да има искри, да има недоволни ".

За включването на Лена Бориславова в листите Василев разяснява, че тя ще помогне на идеята на обединението.

Допълни, че се сплотяват към концепцията българите да живеем с приходите, стандарта, средата и справедливостта на европейци. Целта е да се зададе ясна посока накъде да върви страната, защото през последните 4-5 години се е изгубила.

Като значими за страната цели дефинира участието на България в Шенген и Еврозоната.

Влизайки в Еврозоната най-малкото - българските компании няма да заплащат 1 милиарда лв. за превалутиране.Тези средства ще остават в бизнеса - могат да отидат за машини, нови пазари, заплати, сподели още Василев.

Според него с участието ни в Шенген ще бъдат доста улеснени българският експорт и импорт към европейските страни, защото сега превозвачите чакат по няколко дни по границите.

За инфлацията Асен Василев даде образец с страни със подобен профил на България - при 14% повишаване в страната ни, в Унгария е 26%, в Латвия - 21, 19% в Чехия и Естония и така нататък Инфлацията удари Източна Европа поради войната в Украйна, с оглед по-голямата взаимозависимост от съветски горива. Заплатите по отношение на цените - българските жители са напред, малко, само че напред, съобщи Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР