Гласуването в Турция преминава при по-ниска от очакваната избирателна активност.

...
Гласуването в Турция преминава при по-ниска от очакваната избирателна активност.
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Около 14 000 души са гласували в Истанбул към 15:00 ч.

Гласуването в Турция минава при по-ниска от предстоящата изборна интензивност. Закъснения при отварянето на някои секции и инструкции на майчин език са проблемите, съпровождащи изборния развой. Около 14 000 души са дали своят вот в Истанбул към 15:00 ч.

В Турция с изключение на най-вече секции, има и най-вече авансово подадени заявки за гласоподаване - 20 000. Засега гласуването в Истанбул протича напълно обикновено. Наблюдава се и много ниска изборна интензивност. Тази година има много удобства за гласоподаване - декларацията по член 33 се одобряват без значение къде са попълнени. Няма ограничавания на секциите в Турция.

Наум Наумов, кв. " Авджълар ": " Гласувах да има държавно управление, най-важното. Очаквам си го тоя път. Друго - да има повече работа за народа ".

Дауд Даудов, кв. " Авджълар ": Всичко да си е без спънки. Да речем, както го виждаме в западните страни. - А допустимо ли е това? - Както в западните страни да бъде и в България? - От доста разум доста работи не стават.

Осман Исмаилов, кв. " Авджълар ": " Ние дойдохме да гласуваме, тъй като сме жители на Република България. - Каква смяна желаете да видите в България след тези избори? - Да има нарастване на заплатите, да няма завишение на стоките, да живеят хората умерено.

Шукрие, Кърджали: " Заради роднините. На тях каквото им би трябвало. Много не говорихме по този мотив, само че да са по-добре желаеме ".

Българска национална телевизия: Вие казвате на политиците да си приказват, да има разговор...

Гюсел Зенгин, Силистра: " С всеки. Няма значение кой е. Да се обединят за бъдещето на България. - Така, като гледате през последните две години, май не е по този начин. - Много се мъчите ".

Масово хората тук избират да гласоподават с машини, само че някои от тях имаха усложнения, заради което се наложи да получават инструкции на турски език.

Вижте повече в директното включване на Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР