Съобщава се, че група недоволни лица, които притежават Dogecoin (DOGE),

...
Съобщава се, че група недоволни лица, които притежават Dogecoin (DOGE),
Коментари Харесай

Илон Мъск обвинен във вътрешна търговия с Dogecoin

Съобщава се, че група недоволни лица, които имат Dogecoin (DOGE), се пробват да модифицират групов иск, ориентиран към Илон Мъск.

Първоначално подаденият през юни 2022 година групов иск против милиардера и основен изпълнителен шеф на Twitter, Илон Мъск, в този момент се уголемява, с цел да включи изказвания за търговия с вътрешна информация.

Според отчет на Reuters вложителите настояват, че са претърпели финансови загуби заради умишлени дейности, подхванати от основния изпълнителен шеф на Twitter за изкуствено увеличение на цената на известната криптовалута, която е основана на меме.

В неотдавнашното предложение за трето изменение, показано в сряда пред федералния съд в Манхатън, вложителите упрекват Мъск, че е подхванал разнообразни тактики, като да вземем за пример потребление на постове в Twitter, съдействие с инфлуенсъри, поява в предаването “Saturday Night Live ” на NBC и осъществяване на други рекламни трикове. Те настояват, че тези действия са били подхванати, с цел да се даде опция на Мъск да завоюва за сметка на други вложители.

В подаденото заявление се загатва и случай от април, когато Мъск е продал Dogecoin на стойност почти $124 милиона, откакто цената на токена е скочила с 30% след решението му да промени синята птица на Twitter с логото на кучето шиба ину на DOGE.

В желае се твърди, че дейностите на Мъск, характеризирани като “[,,,] манипулиране на пазара и търговия с вътрешна информация ”, са му разрешили да заблуди вложителите, като в същото време е разпространявал себе си и своите компании.

В отговор на препоръчаното изменение окръжният арбитър на Съединени американски щати Алвин Хелерщайн съобщи, че е податлив да утвърди третата променена тъжба, което демонстрира, че е малко евентуално ответниците да се сблъскат с незаслужено отношение.

Правният екип на Мъск се опита да отхвърли желае през март с аргумента, че той е художествена небивалица. Те твърдяха, че изказванията на Мъск за DOGE не би трябвало да се преглеждат като същинско утвърждение, защото са прекомерно неразбираеми и несериозни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР