Въпреки скептицизма, водещата платформа за смарт договори има пет убедителни

...
Въпреки скептицизма, водещата платформа за смарт договори има пет убедителни
Коментари Харесай

Защо ерата на Етериум може да е на хоризонта

Въпреки скептицизма, водещата платформа за смарт контракти има пет безапелационни аргументи зад тила си, които предвещават ярко бъдеще за плана.

Екосистема

Етериум може да се похвали със затвърдена екосистема, която по функционалност и потребителско преживяване превъзхожда приложенията от втори пласт (L2) на Биткойн . Разработчиците избират Етериум заради неговата еластичност и по-широко приемане, което го трансформира в платформа за надеждни решения макар хайпът към капацитета на Биткойн за създаване на приложения.

Устойчивост

Въпреки че има спекулации за евентуална заплаха Етериум да бъде подложен на регулаторен надзор от страна на органи като Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), неговата неразделна роля във финансовия и софтуерния бранш, съчетана с поддръжката на огромните софтуерни и обичайни финансови играчи, допуска, че алткойнът може да устои на регулаторните провокации.

Мащабируемост

Solana се обрисува като по-мащабируема блокчейн платформа с интензивен приръст на приложенията, построени на мрежата. Въпреки това разнообразната потребителска база и откритата верига на Етериум оферират резистентност, макар преимуществата на Solana във връзка с мащабируемостта и техническите опасности.

Приемане от финансовите колоси

Въпреки че огромните финансови институции изследват блокчейн решения, самостоятелни от Етериум, неговата оперативна съгласуемост и открита мрежа биха могли да привлекат в бъдеще колоси като Visa, MasterCard, JP Morgan и Citibank. Безотговорната работа на Етериум в световен мащаб го прави прелъстителен гръбнак за бъдещи финансови интервенции.

Връзка с решения от втори пласт

Макар да съществува неправилно разбиране, че цената се натрупва най-вече от технологиите, построени на втори пласт, а не от самия Етериум, в реалност ETH и неговите L2 решения се радват на симбиотични връзки. Успехът на приложенията, работещи в мрежата на Етериум, покачва цялостната стойност на платформата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР