Сънят разхубавява Между 22.00 часа и полунощ е времето на

...
Сънят разхубавява Между 22.00 часа и полунощ е времето на
Коментари Харесай

10 причини защо добрият сън е толкова важен

Сънят разхубавява

Между 22.00 часа и среднощ е времето на по този начин наречения „ разхубавителен сън”. Тогава сънят е най-дълбок и доста първокласен, а възставновяването - най-пълно, което има удобно влияние върху лицевите мускули, очите и настроението.

Сънят понижава напрежението

Натрупаният стрес денем се изтрива вълшебен с постоянната осем часова доза сън. Гледайте на съня като на естествено лекарство, което наложително би трябвало да приемете в края на деня, с цел да имате сили за идващия.

Сънят възвръща и дава сила

Сънят е доста значим за спортуващите, защото, когато тялото е в оптимален покой, стартира най-дългият интервал на мускулен напредък за денонощието. Сънят е не по-малко значим и за неспортуващия човек. Докато всеки от нас вечер поспива, организмът ни работи за нашето здраве и самочувствие.

Сънят лекува

Сънят оказва благотворно въздействие върху доста заболявания – психологични, неврологични, сърдечни. Не е загадка, че с помощта на имунния механизъм, който се включва по време на сън, даже човек с настинка или грип на сутринта се усеща доста по-добре и е съвсем излекуван.

Сънят успокоява

Опитайте се да привикнете към билкови успокояващи чайове вечер (маточина, липа, мента, валериана и др.), подсладени с мед. Това, в композиция със съня, ви подсигурява пробуждане с успокоено тяло и разум, подготвени за новия ден.

Сънят оказва помощ за позитивното мислене

Утрото е по-мъдро от вечерта, ни учи една класическа приказка. И е доста правилно. Поради преизпълване с информация, в края на деня постоянно мозъкът ни изпада в заспалост или меланхолия. Забравете хапчетата! Просто се наспете добре – светът наподобява по-различно с изгрева на слънцето.

Сънят подтиква творчеството

Добрият сън усъвършенства функционалността на мозъка и изостря чувствата. Дори когато човек спи, мозъкът продължава да работи и да прави връзки сред несъвместими в будно положение концепции или хрумвания. Това, от своя страна, е добра почва за креативния развой.

Сънят оказва помощ за асимилирането на нова информация

Умът не е стая, която можем до безспир да пълним с мебели. За да приемем нова информация, би трябвало да почистим част от остарялата. Сънят ни оказва помощ за това – той почиства ненужното от операционната памет, дефрагментира дълготрайната и ни разрешава да продължим напред.

Сънят ражда нови хрумвания

Сънищата от време на време са същинска приказност от багри и събития. Хората с развита фикция сънуват невероятни неща. Да си спомним историята за Нютон, ябълката и гравитацията. Повечето открития в историята на човечеството са пристигнали по време на сън или в банята - места, в които хората имат навика да се отпускат оптимално.

Сънят оказва помощ за растежа при децата

Съвсем не маловажно, въпреки и оставено като последна точка. Децата прекарват в сън към 17 часа като бебета, което стига до 10 часа в пубертета. Имайки поради, че в този интервал те събират и натрупват количество информация, което е почти колкото ще получат в останалата част от живота си, този сън е безпределно нужен.

Как да се наспим добре?

Температура: Изключително здравословно е да се спи на хладно, към 18° през зимата и 26° през лятото, за температурния пояс, в който се намира България. Имайте поради, че огромните температурни разлики също не за целесъобразни. Туристите знаят, че когато спите на открито, в палатката 5 градуса не са огромен проблем. Не се опасявайте от хладния въздух!

Вода: Обливането с вода преди и след сън е колкото прелестно, толкоз и здравословно. Изчиства остатъците от насъбраното напрежение и ви влива прохлада и успокоение. Тялото ви е 70% вода и обича съприкосновението с нея. Пийте повече от 2л на ден. Водата е здраве

Обстановка: Разчистете спалнята си от всички непотребни движимости. Умът отпочива най-добре, когато е в приятна конюнктура. Избягвайте слагането на тв приемници, уредби и други електрически уреди в спанята и към леглото си. Вместо филм или предаване, пробвайте да се приспите с хубава книга.

Церемония: Създайте си гала преди лягане. Чаша чай, прегръдка, разходка, студен душ, книга. Умът обича церемониите, регулярно повтарящи се дейности, те го успокояват и му дават възприятие за сигурност. Обича също хубостта, бавното придвижване и позитивното обграждане.

Източник: bellanotte.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР