Санкциите са помогнали за намаляване на подоходното неравенство в Русия,

...
Санкциите са помогнали за намаляване на подоходното неравенство в Русия,
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия намалили неравенството в страната

Санкциите са помогнали за понижаване на подоходното неравноправие в Русия, демонстрира ново проучване, представено от The Moscow Times.

През 2014 година Съединените американски щати и Европа постановиха наказания против Русия в отговор на противозаконната анексация на Крим и поддръжката на проруски сепаратисти в Източна Украйна. Малко по-късно Москва вкара контрасанкции, като забрани вноса на аграрни артикули от Запада.

Изследването, оповестено от Bank of Finland Institute for Economies in Transition (BOFIT), демонстрира, че неравенството в приходите е било по-ниско през 2016 година, в сравнение с е щяло да бъде, в случай че не са били наложени наказания.

Според създателя Гайен Барсегян " умните наказания " сполучливо са блъснали най-богатите руснаци, до момента в който контрасанкциите на Москва са подкрепили локалния аграрни бранш, което е довело до по-висока работливост и заплати за фермерите.

Изследването сочи, че поради глобите неравенството понижава с 1 процентен пункт годишно от въвеждането им. Въпреки поддръжката за земеделците и понижаване на неравенството, глобите въпреки всичко са блъснали стопанската система на Русия. Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е $1 337, или с към 5% по-ниско като резултат от възбраните. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР