Санкциите по закона „Магнитски“ действат върху конкретни лица, като има

...
Санкциите по закона „Магнитски“ действат върху конкретни лица, като има
Коментари Харесай

Финансист: Очаквам санкции и по закона РИКО

" Санкциите по закона „ Магнитски “ работят върху съответни лица, като има разнообразни дефиниции за съгласуваност. В случая нито една от българските правни дефиниции не се ползва ". Това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " финансистът Емил Хърсев.

По думите му би трябвало да се посочи кои са лицата, с които при подписване на покупко-продажби, може да се стигне до наказания.

" Списъците за съгласуваност със глобените, не са глоба. Финансовите институции, които са сключвали покупко-продажби със глобените, не са направили закононарушения, това е част от финансовите пазари ", изясни финансистът.

Според него заплаха евентуално има за обвързваните с лицата с наложени наказания.

" 2 % от наложените по закона " Магнитски " наказания, са били анулирани. Може да се случи след изпращане на писмо до способените органи на Съединени американски щати и преценка от тяхна страна на база на причините в него.

" Въздържането от покупко-продажби с лица, подлежащи на наказания, е обвързване, поето от всяка наша банка, разкрила свои сметки в Съединени американски щати ", изясни той.

" Очаквам и наказания по закона РИКО - за битка с рекета и измамите - лишаване на имущество, възбрана за активност, наказания за всички, сключили покупко-продажби с попаднали в санкционния лист ", разяснява Хърсев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР