Самсон Моу, известен защитник на Биткойн, изрази загриженост относно нарастващата

...
Самсон Моу, известен защитник на Биткойн, изрази загриженост относно нарастващата
Коментари Харесай

Намесата на политиката в крипто може да се отрази зле на индустрията

Самсон Моу, прочут бранител на Биткойн, изрази угриженост по отношение на възходящата поддръжка на политиците за криптовалутите.

Той се притеснява, че тази наклонност може да потули другите правила на Биткойн по отношение на другите криптовалути, което евентуално може да докара до финансови рецесии като тези, свързани с FTX, Luna и Genesis.

В тематика в X (Twitter) Моу акцентира значимостта на разграничаването на Биткойн от другите криптовалути – разграничаване, което доста политици не съумяват да създадат.

Той цитира сенатор Синтия Лумис като изключение, отбелязвайки нейната откровена пристрастеност към Биткойн. Лумис, деен крипто бранител. Въпреки това Моу акцентира нуждата от по-ясни разграничения, с цел да се предотвратят евентуални проблеми.

Сенатор Синтия Лумис е корав покровител за позитивна крипто регулация. Преди тя е призовавала за по-ясни правила за правата на благосъстоятелност и за независимото настойничество, с цел да се защитят по-добре потребителите. Нейното покровителство следва значими законодателни победи за крипто промишлеността, в това число анулацията от SEC на SAB 21, който постановяваше строги условия на финансовите институции, искащи да станат попечители на криптовалути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР