Самозванецът Георги Вълчев, за когото Narod.bg разкри, че при съмнителни

...
Самозванецът Георги Вълчев, за когото Narod.bg разкри, че при съмнителни
Коментари Харесай

Кощунство в Narod.bg: Ректорът на Софийския университет е плагиат! Изхвърлете проф. Георги Вълчев от Алма Матер

Самозванецът Георги Вълчев, за който Narod.bg разкри, че при съмнителни условия и в нарушаване на закона получил научната степен „ професор “ дни преди вота за избор на нов ректор на Софийския университет „ Климент Охридски “, се оказа и плагиат!

Редакцията разполага с документи, които публикуваме, че новият ректор на Алма Матер е преписал буквално цели пасажи от управническата стратегия на досегашния ректор проф. Анастас Герджиков, писана през далечната към този момент 2015 година!

Ето единствено един образец – вижте какво написа в увода на самозвания проф. Георги Вълчев:

1. Място на Университета в обществото

Всеки претендент за ректорския пост за идващия мандат се изправя пред предизвикването да управлява изтощения от дългогодишната финансова рецесия Софийски университет. Като най-стария и влиятелен център на висшето обучение в България той постоянно е задавал и продължава да задава стандартите в просветителната и научната сфера на страната, да предлага хрумвания и способи за повишение на качеството на образованието и научните изследвания…(продължава)

А ето и увода в програмата на досегашния ректор проф. Анастас Герджиков, писана преди 8 години:

1. Място на Университета в обществото

Всеки претендент за ректорския mост за идващия мандат се изправя пред предизвикването да управлява изтощения от рецесията Софийски университет. Необходимо е да бъде призната цялостна Стратегия за развиването на СУ „ Св. Климент Охридски “. Стратегията би трябвало да очертае дълготрайна визия и предпочитани области за развиването на Алма Матер в просветителната и научната сфера и да предложи хрумвания и ограничения за повишение на качеството на образованието и научните изследвания…(продължава)

Намирате ли прилики? Според закона определението за плагиатство е „ Откъси, елементи или мисли, облици, хрумвания, взети от непозната творба и показани като свои, без изтъкване на източника “.

Очевадното преписване от новия ректор Георги Вълчев е видно от целия текст на програмата му, брутално копирана от документа на проф. Герджиков, което е показателно и за равнището на научната експертиза на „ професора “. Фрапиращо е, че даже страниците на двата документа съответстват по брой – тъкмо 14, единствено дето оригиналът е от 2015-а, а ментето носи дата 23 октомври 2023-а.

За да не попада под ударите на закона като плагиатство в текста на Георги Вълчев би трябвало ясно да е посочено какво тъкмо е копирано и от кое място тъкмо е копирано, да се сложи начало и завършек на цитата, името на създателя, годината на издание, заглавието на обявата и така нататък

Очевадно от документа, който няма да спестим, е че такива значими разяснения липсват в преписаната стратегия на новия ректор, които по този метод се трансформира в плагиат. С цялото си безсрамие палгиатът е преписал даже заглавията на главите от мандатната стратегия!

Ето какво споделя Наказателният кодекс в Раздел VII „ Престъпления срещу интелектуалната благосъстоятелност “.

Чл. 173. (1) (Изм. – Дъждовни води, бр. 10 от 1993 година, изм. – Дъждовни води, бр. 92 от 2002 година, изм. – Дъждовни води, бр. 53 от 2022 г.) Който издава или използува под свое име или под псевдоним непознато произведение на науката, литературата или изкуството или забележителна част от такова произведение, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция от 100 до триста лв., както и с публично неодобрение.

Т.е., новият ректор на Софийския университет Георги Вълчев, определен след балотаж против физика акад. Николай Витанов единствено преди два дни – на 22 ноември, е плагиат, който даже може да носи наказателна отговорност за безпардонното преписване на управническата стратегия на проф. Анастас Герджиков.

Властимащите би трябвало съществено да се заемат с закононарушението на самозвания професор-културолог и да се намерения в посока дали изборът му за ректор не би трябвало да бъде порязан и Алма Матер да получи заслужен ректор, отговарящ на всички условия за високата позиция?

Narod.bg разгласява и двете стратегии, може умерено да се „ насладите “ на преписваческите умения на проф. Георги Вълчев, като съпоставите текста му с програмата на проф. Анастас Герджиков:

МАНДАТНА ПРОГРАМА НА ПРОФ. ГЕОРГИ АЛЕКСАНДРОВ ВЪЛЧЕВ:

Реклама

Ето и оригинала на към този момент някогашния ректор:

МАНДАТНА ПРОГРАМА на проф. Анастас Георгиев Герджиков:

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР