Самозабравилият се кмет на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков

...
Самозабравилият се кмет на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков
Коментари Харесай

Измама в Narod.bg: Кметът на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков „прочисти“ суха река за 800 лв. на метър! В София цената е само 26 лева

Самозабравилият се кмет на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков лъсна в нова социална поръчка с мирис на Централния софийски затвор. Управникът, чийто ремонт на постройката на общината за 800 000 лв. Narod.bg осветли като безусловно незаконен, в този момент се оказа заплетен в „ пречистване “ на река, която 11 месеца в годината е безусловно суха.
 Самотният екскаватор „ прочиства “ пресъхналата река за 800 лв. на метър…
Но пък „ тежката работа “ по богатствата социална, свършена от един екскаватор и 2 самосвала, е оценена още веднъж на 800 000 лв. за малко над 1000 метра речно корито, а парите, естествено, са отишли във компания, посочена от…кмета.

КАКВА Е СХЕМАТА

През юни 2020 година е извършена процедура за възлагане на социална поръчка с предмет пречистване на сухата другояче р. Долнорибнишка в сектора на с. Първомай, община Петрич.

Проверката на Narod.bg откри, че съгласно описанието на публичната поръчка „ секторът, очакван за разчистване и профилиране на коритото на река Долнорибнишка в рег. граници на с.Първомай, общ.Петрич, е с обща дължина 1175м. При почистването се планува да бъдaт изрязани многог. шубраци, дървета и други растителност, да бъдат отстранени наносите от земни и скални маси затрудняващи прекосяването на водн. количества през речн.корито. Където е належащо би трябвало да се построи защ. дига, такава, че да възпрепрятства заливането на прил. територии при повишаване равнището на водата “.

С решение на кмета от ГЕРБ Димитър Бръков за възложител е определена компанията ДЗЗД „ Хидрострой – Река Долнорибнишка – 2020 “, записана на адрес София, регион „ Възраждане “, бул. „ Александър Стамболийски “ №81, вх. В, ет. 1.

Поръчката е за тъкмо 797 271,60 лв. с Данък добавена стойност и от страна на спечелилата компания е подписана от нейния шеф Нешко Костов.

От контракта научаваме, че на сдружението предплатено са преведени 181 981,80 лв. за първия стадий от „ почистването “, след това още 197 460 лева за втория стадий от работата.

Реклама

Срокът за осъществяване е 200 календарни дни.

Цялата концепция е да се прочистят малко над 1000 метра от речното корито против колосалните в тази ситуация 800 000 лв., т.е., по 800 лв. на метър!

Да го бяха построили това корито отначало, щеше по-евтино да легне, ядосват се с право петричани.

Само за съпоставяне, с цел да се види какъв брой е повишена цената, ще напомним, че в София кметът от ГЕРБ Йорданка Фандъкова,  с цел да обезпечи проводимостта на водата в над 100 сектора, прочисти 75 километра корита на реките Владайска и Перловска в централната градска част, р. Подгумерска в регион „ Нови Искър “, р. Какач в регион „ Връбница “, р. Банишка в регион „ Витоша “ и отводнителни канали в регион „ Кремиковци “ за 1,7 млн. лв..

Простата сметка демонстрира, че в столицата прочистването коства приблизително 26,66 лв. на метър, до момента в който в Петрич е 30 ПЪТИ ПО-СКЪПО – 800 лв. на метър.

За да не сме голословни, публикуваме фотоси от самото „ пречистване “, както и контракта за златната социална поръчка, който отива непосредствено на бюрото на прокурор №1 Иван Гешев.

Очаквайте нови безобразия на разпасалия се кмет от хунтата ГЕРБ Димитър Бръчков единствено в Narod.bg.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР