Самообразовал се германски компютърен ентусиаст, раздразнен от различни политически коментари,

...
Самообразовал се германски компютърен ентусиаст, раздразнен от различни политически коментари,
Коментари Харесай

Хакерската атака срещу политиците в Германия била отмъщение за коментари

Самообразовал се немски компютърен запалянко, нервиран от разнообразни политически мнения, е виновен за приключването на информация за немските политици в интернет през декември.

Заподозряният - 20-годишен немец от западната провинция Хесен, който няма престъпно минало - призна пред управляващите, че е направил закононарушението и че е работил самичък. Държавното обвиняване разясни, че 20-годишният е освободен от ареста. Според прокуратурата заподозряният ще бъде санкциониран или ще бъде изтънчено от него да постави общественополезен труд.

Пробивът в киберсигурността докара до политически напън над държавното управление. Информацията, която съдържа адреси на местопребиваване, мобилни номера, писма, записи и копия на документи за идентичност, бяха публикувани за първи път посредством " Туитър " през декември, само че цялата информация излезе в общественото пространство през предходната седмица.

Около 1000 души са наранени, в това число депутати от Бундестага, Европейския парламент, районните и локални законодателни органи.

Депутатите от всички партии в Бундестага са наранени като се изключи крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " - най-голямата опозиционна партия в Народното събрание.

Георг Унгефук от прокуратурата във Франкфурт заяви, че 20-годишният издирвал и се е сдобил с информацията, тъй като е бил разгневен от обществени мнения на засегнатите политици. Представителят не разкри детайлности кои мнения са ядосали 20-годишния немец. Разследването към момента не е завършило, защото прокурорите желаят да са безусловно сигурни за претекстовете.

Заподозряният беше задържан в неделя и освободен в понеделник, означи Унгефук. Властите не считат, че ще се укрие, тъй като живее при родителите си. Не считат, че има и съучастници.

Унгефук добави, че заподозряният се разкайва за стореното от него.

Представителят на прокуратурата разясни, че заподозряният се е сдобил с част от информация при хакерска офанзива, само че също по този начин е употребявал информация, която е налична в общественото пространство. Преди да бъде арестуван той е унищожил един от носителите на информация, която е събрал. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР