Самолетната храна има изключително лоша репутация. Не бързайте да я

...
Самолетната храна има изключително лоша репутация. Не бързайте да я
Коментари Харесай

Яж само тези две ястия в самолета, ако те е грижа за тялото ти

Самолетната храна има извънредно неприятна известност. Не бързайте да я защитавате - съществува добра причина за това. В нискотарифните самолетни компании храната съставлява авансово готови съмнителни полуфабрикати, които никой със здрав разсъдък не би трябвало да употребява.

В елитните компании храната се подготвя на място. Според вас обаче по какъв начин се подготвят 300 ястия на 20 000 метра над земята, до момента в който пасажерите непрекъснато ви тормозят с претенции за фъстъци и гратис шампанско на всеки пет минути?

Скорошно проучване за качеството на храните, предлагани в самолетите, откри, че единствено два типа ястия са качествени, без значение от голямата надморска височина и досадните пасажери.

Според Фриц Грос, шеф на кулинарния институт Скай Шефс Ейжа Пасифик, с цел да сте сигурни, че ще се храните с качествена самолетна храна, би трябвало да си поръчате или задушено, или пържен ориз. Това са единствените ястия, които покриват обикновените правила за качество и усет.

Кулинарът и подчинените му основават изказванието си на база инспекции на качеството на храната, предлагана от 32 самолетни компании и 354 полета с дестинации в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

 Задушено

Задушеното - притоплено, замразено, даже и малко престояло, всъщност постоянно ще има сходен усет, споделя Грос в изявление за Си Ен Ен. Пърженият ориз елементарно може да бъде наново загрят и по този начин ще резервира своята консистенция и усет без значение от надморската височина, споделя още той.

От друга страна, кулинарът споделя, че пастата постоянно е неприятен избор на надморска височина повече от 10 000 хиляди метра. Според крайния разбор на проучването в самолетите не би трябвало да се оферират пържоли, риба и пиле, тъй като те не могат да се подготвят качествено на нужната температура, а авансово приготвени и притоплени имат доста по-лош усет.

 Пържен ориз

Грос предлага модерните техники за готвене да бъдат оставени на земята, защото сигурността е приоритет, а не усетът. Храната би трябвало да се подготвя директно преди политане и да се сервира незабавно откакто самолетът се издигне във въздуха.

Въпреки това той споделя, че най-хубавото решение е да не консумирате изобщо храна в самолета. Грос предлага също по този начин пасажерите да заобикалят топли питиета непременно, признавайки, че резервоарите за гореща вода, употребявани в самолетите, рядко се почистват.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР